karolD22 Posted February 8, 2006 Report Posted February 8, 2006 Witam, mam pytanie. Czy wykupywać ubezpieczenie przed wylotem? Nadmieniam, że zamierzam być za oceanem ok. pół roku.
karolD22 Posted February 9, 2006 Author Report Posted February 9, 2006 Na na sto tys USD?! dlaczego tak dużo?
sly6 Posted February 9, 2006 Report Posted February 9, 2006 karolD22 bo koszt pobytu w szpitalu 1 dzien wynosi kolo 2000 USD a nawet i czasami wiecej.
karolD22 Posted February 9, 2006 Author Report Posted February 9, 2006 A JEŻELI MAM UBEZPIECZENIE NA MNIEJSZĄ KWOTĘ, ALE W PAKIECIE UBEZPIECZENIA MAM GWARANCJĘ OPIEKI MEDYCZNEJ NA WYPADEK NIESZCZĘŚLIWEGO WYPADKU I CHOROBY.
sly6 Posted February 9, 2006 Report Posted February 9, 2006 przeczytaj dobrze regulamin poniewaz tam jest to wyjasnione co to jest nieszczesliwy wypadek a choroba itp,ja Ci tylko radze abys sie ubezpieczyl na wieksza sume bo ja mialem na ponad 150 tys USD
mke Posted February 10, 2006 Report Posted February 10, 2006 W tamtym roku bylem na wacie i wymog byl $50tys to jest chyba przez rzad USA ustalane na ten program odgornie. Nie wiem, moze organizacja jeszcze swoje 5 groszy doklada do wymogu ja bylem z PII. CIEE czy tam inne popularne zle mi sie kojaza, choc nie moge uogalniac. Powiem tylko tyle ze wymog ten($50tys) spelnia euro26 i to wystarcza, sprawa ewentualnej potrzeby np hospitalizacji, dzialania roznych ubezpieczen to juz inna bajka.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.