maciopa Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 ;-) ile lat czeka OBYWATEL GB na Zieloną kartę do USA lub Kanady? bo może warto pomieszkać 5 lat w GB ;-) i tak będzie ZDECYDOWANIE krócej niż Polakowi ...
vjarek Napisano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2006 Zmijka ale ty głupoty wypisujesz,,az sie zwijam ze smiechu , o rezydenture mozna sie starac po przepracowanym legalnie roku czasu, bez pracy w tym czasnie nie mozna byc wiecej niz 30 dni, po otrzymaniu karty rezydenta po 4 latach mozna starac sie o obywatelstwo GB. Rezydenture zalawtiasz w Home Office korespondencyjnie, najpier wysylasz wypelnione formy, nastepnie przysylaja potwierdzenie rozpocecia sprawy, a w nastepnym etapie dokument potwierdzaiacy statsus stalego rezydenta GB. Jezeli chodzi o zieloną karte w USA to nie ma znaczenia czy masz obywatelstwo polskie czy GB, jedynie w przypadku prommesy turystycznej obywatele GB nie muszą sie o nią starac w konsulacie USA. Jedynie obywatelee Kanady moga bez zadnych przeszkod i pozwolen mieszkac legalnie i pracowac w USA.
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2006 maciopa w 3 lata dostaniesz sie do Kanady na staly pobyt a jak masz pracodawce to pare miesiecy.,.,a teraz szukaja pracownikow w Albercie . http://www.alberta-canada.com/immigration/index.cfm
maciopa Napisano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2006 Tak Jest! Dzięki Sly6. żałuję tylko że nie mam nikogo znajomego w Kanadzie aby popilotował mi procedurę podjęcia tam pracy... a kilka miesięcy jest okresem do przyjęcia co zmusza mnie do wyrażenia zdziwienia - dlaczego ludzie pchają się do US i podejmuja niejednokrotnie ryzyko pozostawania nielegalnie, kiedy można do Kanady wyjechać z "zieloną kartą" juz po paru miesiącach właściwie? bądź też podjąć pracę legalnie w UE?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.