tissaya Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 witam.. wlasnie dowiedzialam sie ,ze ubezpieczenie ktore mialam w Stanach, nie pokrylo czesci kosztow leczenia, i musze doplacic $200. dodam, ze wypadek zdarzyl sie w sierpniu (skrecilam kolano, milam zrobione przeswietlenie, dali mi kule i usztywniacz), a firma, przez ktorą jechalam skonatkowala sie ze mna w sprawie tego niezaplaconego ubezpiecznia dopiero teraz!. na dniach maja przyslac rachunek. czy ktos z Was orientuje sie do kiedy taki rachunek(wystawiony w sierpniu! ) mozna zaplacic nie wdajac sie w konflikt z prawem ubezpieczeniowym,czy ewentualnie chcac ponownie wrocic do usa bedzie sie mialo problemy i czy.. ale w to juz nie wierze-mozna uniknac zaplacenia tego? pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
izza Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 witaj, niestety nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie Chcialabym sie dowiedziec (jezeli mozna) W jakiej firmie sie ubezpieczalas? Wlasnie zastanawiam sie na ubezpieczeniem i nie wiem z ktorej oferty skorzystac. Mozesz cos polecic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted February 20, 2006 Author Report Share Posted February 20, 2006 sama sie nie ubezpieczałam, poniewaz organizator wyjazdu z góry narzucił ubezpieczyciela- CISI. co do polecenia jakiejs firmy-nie mam pojecia,sorki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 witam..wlasnie dowiedzialam sie ,ze ubezpieczenie ktore mialam w Stanach, nie pokrylo czesci kosztow leczenia, i musze doplacic $200. dodam, ze wypadek zdarzyl sie w sierpniu (skrecilam kolano, milam zrobione przeswietlenie, dali mi kule i usztywniacz), a firma, przez ktorą jechalam skonatkowala sie ze mna w sprawie tego niezaplaconego ubezpiecznia dopiero teraz!. na dniach maja przyslac rachunek. czy ktos z Was orientuje sie do kiedy taki rachunek(wystawiony w sierpniu! ) mozna zaplacic nie wdajac sie w konflikt z prawem ubezpieczeniowym,czy ewentualnie chcac ponownie wrocic do usa bedzie sie mialo problemy i czy.. ale w to juz nie wierze-mozna uniknac zaplacenia tego? pzdr Tyle to trwa zanim sie z toba skontaktuja, bo chyba z tego co widze najpierw skontaktowali sie z twoim organiztorem. Nie jestem pewna dlaczego to Ty masz doplacac - sprawdz dokladnie warunki umowy. Jesli bylo cos o doplatach - wtedy powinnas wyslac czek na adres lekarza, ktory jest wystawiony na rachunku (badz szpitala itd.) Rachunek wystawiony w sierpniu 'poszedl' zapewne do collection i to oni maja jurysdykcje nad tym. Ale musisz zadzwonic pod numer podany na rachunku i upewnic sie co i jak i dlaczego i za co dokladnie Ty masz placic. Moze i mozna uniknac zaplacenia rachunku - trzeba wszystko sprawdzic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.