Jarek1122 Napisano 18 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2006 Witam. Mam takie pytanie dotyczące Hawai, chodzi o hotel, jaki najlepiej wybrać oczywiście interesują mnie te tanie, bo i tak bede spedzał tam zaledwie kilka godzin. Chyba że sa jakieś inne alternatywy dla hoteli , wynajecie jakiegoś prywatnego mieszkania ? Wziałbym plecak i z grupka przyjacoł wyjechałbym tam na kilka dni. :roll: Przemyslałem to i zamiast do NY wole jechać na Hawaje. Co warto zobaczyć, napiszcie wszystko co wiecie na ten temat. PS. ile może kosztowac bilet z LV lub LA na Hawaje ? Pozdrawiam
agatenka Napisano 18 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2006 Czesc. Cena biletu zalezy od tego kiedy bedziesz chcial tam leciec, W wrzesniu jest to ok 350$ do 440$ z Los Angeles jest troszke taniej. Sprawdz sobie wszystko na www.expedia.com www.priceline.com www.orbitz.com Moim zdaniem hotel to najlepsze wyjscie i nie ma co kombinowac, zreszta ceny nie sa strasznie wygorowane, pokoj z dwoma podwojnymi lozkami mozna znalezc juz za 80$ za noc, jezeli bedzie was 3 czy 4 osoby cena naprawde jest niska. Ja mieszkałam w Castle Islad Colony był tani ale nic mu nie brakowalo. Na ktorejkolwiek z tych stron zaznacz zakladke hotele, wpisz honolulu, wyskoczy ci ich mnostwo a dalej zaznacz sortuj według ceny i juz wszystko bedziesz wiedział. Oczywiscie cena rowniez zalezy od sezonu. Zastanow sie jeszcze nad opcja przelot + hotel, czasami tak jest troche taniej.
__jack__ Napisano 18 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2006 pewna alternatywa do hotelu jest schronisko mlodziezowe tzn hostel zazwyczaj mieszka sie w nich w kilka osob, jesli planujecie jechac wieksza grupka jest to calkiem dobre rozwiazanie. warunki nie sa najgorsze a cena niska, ja placilem za tygodniowy pobyt 120$ i mieszkalem 100 m od plazy na hawajach raczej nie siedzi sie w hotelu wiec po co przeplacac duzym plusem hostelu jest to ze mieszkaja tam sami mlodzi turysci, co wieczor jest tam jedna wielka impreza
Hania Napisano 18 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2006 jack a masz namiar na ten hostel? Tak sie zastanawiam,czy mimo wszystko nie wychodzi taniej kupic zestaw "samolot+hotel"-tak w zeszlym roku np. lecialam z Expedii do Cancun i po przeliczeniu wychodzilo taniej. Jak to wyglada na Hawajach, czy taniej osobno samolot i hostel czy razem samolot i hotel?
Hania Napisano 18 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2006 Aha i jeszcze jak wyglada kwestia bezpieczenstwa bagazu? Czy sa jakies duuuze skrytki na walizy ? Bo planuje prosto z Hawajow leciec do SanFrancisco lub LA i stamtad od razu do Polski.
Jarek1122 Napisano 18 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2006 A co można zwiedzać na Hawajach, co warto zobaczyć ?
__jack__ Napisano 18 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2006 http://www.hostels.com/en/availability.php...ostelNumber.389 ja mieszkalem w tym hostelu aczkolwiek na tej ulicy sa jeszcze 2 inne i jeden z nich wygladal nieco lepiej, ale niestety nie pamietam nazwy! chyba byly duze lockery na bagaze ja nie korzystalem gdyz mialem tylko jeden plecak. mieszkalem z kumplem i dwoma mlodymi amerykanami, nic nikomu nie zginelo.
leifureiriksson Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 A co można zwiedzać na Hawajach, co warto zobaczyć ? ogranicz honolulu i oahu do minimum (warto obejrzeć jedynie chinatown, japońskie waikiki, pałac królewski, ewentualnie jeszcze pearl harbour) i zainwestuj w loty pomiędzy wyspami. jeśli lubisz dzicz, to leć na kauai (waimea canyon + na pali coast + hanalei), poza tym sporo cichych zatoczek do nurkowania. nieco bardziej cywilizowane jest maui (hana, nurkowanie na molokini i zjazd rowerem z krateru haleakala (z 3000 m w dół). wyspa hawai'i też jest całkiem ok. poczytaj lonely planet, tam będziesz miał więcej informacji.
Hania Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 zainwestuj w loty pomiędzy wyspami A ile mniej-wiecej kosztuja takie loty? Czy sa mozliwe tez rejsy statkiem, a jak tak to ile to czasu zajmuje?
greth Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 moja kumpele poleciała na hawaie na tydzien za hotel+lot zapłaciła 800$ więc chyba nie tak źle jak za zycie w raju przez tydzien;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.