magma23 Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 nie jest to prawda - znam setki osob, ktore nie mialy wbitej notki prospective student a zmienily status w USA na studencki. Nie jest to wiec prawda co pisza, ze TYLKO w wypadku kiedy ktos ma ten wpis to USCIS moze uwzglednic zmiane statusu. Bardzo wiele osob z wizami B, J, H zmienia co roku status w USA. Nie wszystkim tenze nowy status jest przyznawany, ale nie jest tez tak ze 90% nowy status jest odmawiany, bo wtedy nikt by sie nie staral w ogole isc do szkoly wiedzac, ze na 100% sprawa jest przegrana. Ok to rozumiem, ale w poprzednim moim poscie napisalam, ze wjezdzam na teren USA na wizie B-2 i tam chce zmieniac status na studencki i wyczytalam na kilku stronach, ze o wpis 'prospective student' mozna sie starac rowniez przy przekraczaniu granicy USA i wtedy urzednik wbija taka adnotacje do I-94. Jak to z tym jest :?: Czy rzeczywiscie mozna tak zrobic i jak to wyglada :?: Mam zwyczajnie powiedziec urzednikowi na lotnisku USA, ze chcialabym studiowac :?: I czy oby nie jest to zbyt ryzykowne, moze mnie wtedy nie wpuscic. Boje sie z drugiej strony, ze w USCIS trafie na jakiegos wrednego urzednika i nie zmieni mi statusu :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 nie jest to prawda - znam setki osob, ktore nie mialy wbitej notki prospective student a zmienily status w USA na studencki. Nie jest to wiec prawda co pisza, ze TYLKO w wypadku kiedy ktos ma ten wpis to USCIS moze uwzglednic zmiane statusu. Bardzo wiele osob z wizami B, J, H zmienia co roku status w USA. Nie wszystkim tenze nowy status jest przyznawany, ale nie jest tez tak ze 90% nowy status jest odmawiany, bo wtedy nikt by sie nie staral w ogole isc do szkoly wiedzac, ze na 100% sprawa jest przegrana. Ok to rozumiem, ale w poprzednim moim poscie napisalam, ze wjezdzam na teren USA na wizie B-2 i tam chce zmieniac status na studencki i wyczytalam na kilku stronach, ze o wpis 'prospective student' mozna sie starac rowniez przy przekraczaniu granicy USA i wtedy urzednik wbija taka adnotacje do I-94. Jak to z tym jest :?: MOZNA STARAC SIE O TAKI WPIS ALBO W KONSULACIE ALBO NA GRANICY. Z TYM, ZE NIKT NIE DA CI GWARANCJI, ZE TAKI WPIS DOSTANIESZ ANI ZE CIE W OGOLE WPUSZCZA DO USA. Czy rzeczywiscie mozna tak zrobic i jak to wyglada :?: Mam zwyczajnie powiedziec urzednikowi na lotnisku USA, ze chcialabym studiowac :?: NIE MOZESZ POWIEDZIEC, ZE CHCIALABYS STUDIOWAC BO CIE ZAWROCI DO POLSKI I KAZE UBIEGAC SIE O WIZE STUDENCKA, KTORA SLUZY WLASNIE DO STUDIOWANIA. JADAC NA WIZIE B-2 MOZESZ POSZUKAC SZKOLY ITP., ALE RYZYKOWNE JEST MOWIENIE, ZE JEDZIESZ STUDIOWAC. SAMA ZNAM KILKANASCIE PRZYPADKOW KIEDY KTOS NIE BYL WPUSZCZONY NA TEREN USA, BO PROSIL URZEDNIKA O WPIS "PROSPECTIVE STUDENT" GDYZ "JECHAL STUDIOWAC" MAJAC WIZE B-2, A TO AKURAT NIE SPODOBALO SIE URZEDNIKOWI. I czy oby nie jest to zbyt ryzykowne, moze mnie wtedy nie wpuscic. OCZYWISCIE, ZE MOZE CIE NIE WPUSCIC. Boje sie z drugiej strony, ze w USCIS trafie na jakiegos wrednego urzednika i nie zmieni mi statusu :? OWSZEM, JESLI POJDZIESZ DO MALO ZNANEJ SZKOLKI TO WTEDY TAK SIE MOZE STAC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.