creck Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 witam wszystkich. z ciekawosci, jezeli w przyszlosci startowalbym w loterii wizowej /podobno chyba w 2007 znowu bedzie mozna/ czy ma to jakies znaczenie przy ubieganiu sie o j1? czy takiego studenta traktuja jako potencjonalnego imigranta i nie wpuszczaja do usa? Jescze jedno pytanko, w tym roku bede sie ubiegal 1rz o j1, czy dochody rodzicow /renta i emerytura/ maja jakis wplyw na to czy dostane wize? niedawno ojciec przepisal na mnie dzialke, czy na rozmowe wziasc ze soba zaswiadczenie o jej posiadaniu czy sobie darowac? dzieki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 creck loteria na dv-2007 juz sie odbyla ale bez udzialu Polakow,,,ostatnio bylo dv-2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karus Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 witam! udział w loterii zielona karta nie ma wpływu na pozyskanie J1 ja wysyłałem an zielona karte kilka razy i dostawałem równoczesnei J1, tylko nie wpisuj faktu udziału w papierach wizowych.. przynajmniej tak kazali robić u nas w biurze... co do zarobków rodizców to w przypadku J1 nei będzie miało znaczenia, nie brałbym natwoim miejscu dokumentów o posaianiu ziemi to chyaba nie ma sensu... nie powinno byc problemów pozdrawiam i życzę powidzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
creck Posted March 12, 2006 Author Report Share Posted March 12, 2006 aha, ok dzieki. co do tej loterii to to pytam tylko z ciekawosci, gdzies czytalem ze chyba nie bediemy mogli brac w niej udzialu przez 1 czy tam 2 losowania, wiec za kilka latek pewnie znowu bedzie taka mozliwosc, na pewno z niej skorzystam:) co do zarobkow rodicow.. czytalem na forum ze na rozmowie czasami pytaja sie wlasnie co robia rodzice, gdy odpowiem ze nie pracuja urzednicy moga sobie pomyslec ze jestem potencjalnym imigrantem, w polsce nie wiedzie mi sie za dobrze- oprocz uczelni nie mam do czego wracac.. mam nadzieje ze sie myle, a na rozmowie nie zadadza mi takiego pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
karus Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 ja byłem już 2 razy w ambasadzie na rozmowie i nigdy mnie o to nie pytali choć wiemze czasem pytają... jednak wydaje mi sie ze jezeli chodzi o J1 to bardziej pytają w celu sprawdzenia twojego języka niż rzeczywscie kondycji finansowej twojej rodziny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.