margo1980 Napisano 12 Marca 2006 Zgłoś Napisano 12 Marca 2006 Poszukuję taniego pokoju do wynajęcia od połowy kwietnia w NY. Jeśli ktoś mialby jakieś info i mógłby pomóc byłabym bardzo wdzięczna. No i na jakich stronach poza craigslist i bazarynką moge znaleźć ogłoszenia w tym temacie???? :roll:
Ozyrys Napisano 13 Marca 2006 Zgłoś Napisano 13 Marca 2006 oo właśnie pytam o to samo. + Jaki może być średni koszt wynajęcia mieszkania w NY czy NJ nie wiem, miesięcznie.
bobo Napisano 22 Marca 2006 Zgłoś Napisano 22 Marca 2006 Heh nie wiem jak jest w NY ale wiem ze w Chicago kumpel za fajne mieszkanko - 2 pokoje , salon , kuchnia i lazienka w fajnej i spokojnej dzielnicy placi 370 $ na glowe gdyz mieszka z kumplem wiec za caly dom ok 740 $, czyli sam pokoj jakby chciec to mysle ze male pieniadze ... sam sie wybieram do Chicago i trzeba bedzie cos znalezc
Benio Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 W NJ mieszkania sa od 300$ do 500$ to zależy w jakich warunkach chcesz mieszkac... ale taki juz wypas no to 500$ musisz miesiecznie zapłacić...
Jackie Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Podawanie średnich cen nie ma większego sensu. Ceny zależą od dzielnicy i od tego co się w mieszkaniu znajduje. Np. mój mąż wynajął właśnie mieszkanie w miasteczku koło Chicago (2 sypialnie, salon, kuchnia i łazienka + pralnia w piwnicy) za 900 dolarów + opłaty za prąd. Znajomy za podobne mieszkanie, ale w gorszej dzielnicy płaci 600 dolarów. A w necie widywałam takie mieszkania nawet za 1800 dolarów. Tzw. studio (jeden pokój z wnęką kuchenną i łazienką) w samym centrum Chicago, moja koleżanka mogła wynająć za 1200 dolarów miesięcznie. Zdecydowała się na mieszkanie na przedmieściach
Ozyrys Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 hmmm. Jednym słowem zdania są podzielone. I nie wiem komu wierzyć... To ile kosztuje miesięczne wynajmowanie mieszkania w NJ w jakiejś spokojnej dzielnicy? Ile wynoszą ogólne opłaty tzn. telefon, internet, prąd, woda, gaz....? Pzdr.
Jackie Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Ale podaj może więcej szczegółów - ile pokoi, czy ma być pralnia, umeblowane czy bez mebli. I w końcu czy to ma być NY czy NJ, bo to jednak istotne Trochę można się cenowo zorientować na http://www.apartments.com/
rispekt Napisano 24 Marca 2006 Zgłoś Napisano 24 Marca 2006 Podam parę konkretów na swoim przykładzie (mieszkam w NJ): - miesięczny czynsz za 2 pok. + kuchnia i łazienka = 850$ (tak średnio płaci się za taki lokal) - telefon (dwie linie w sieci Cingular, 500 darmowych minut) = 70$ - gaz + energia ~ 150 - 200$ - woda najczęściej włączona w opłaty - internet (dostawca - Cablevision, szybkość 512 kb/s) - 30$ (50$ po półrocznym okresie promocyjnym). Pzdr Radek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.