ketrab Napisano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 A jak niby takie pozwolenie uzyskac i ile kosztuje? I gdzie w ogole jest to zapisane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubakj Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 a ja powiem wam taka ciekawostke.... nie wiem czy wiecie ze zeby zalozyc konto po za granicami polski trzeba miedz pozwolenie wladz Polski ?? nie zartuje jest taki zapis w prawie polskim troche smieszne ale prawdziwe Prawo bankowe zmienilo sie zaraz przed wstapieniem do UE, bo tak to nie mozna bylo miec konta bez pozwolenia prezesa NBP, czyli Balcerowicza. Przed wejsciem do UE zmieniono prawo i w krajach UE i krajach europejskiej unii monetarnej mozna zakladac konto bez ograniczen, ale trzeba zarobki poprzez te konto raportowac do urzedu skarbowego. W USA oraz pozostalych krajach trzeba miec pozwolenie, ale kto po nie wystepuje hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubakj Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Co do kart akceptowanych on-line to musza byc one wydane w USA. Zagranicznych w wiekszosci nie akceptuja. do zakupów w sieci można użyć karty wydanej nawet przez w-y bora-bora, byleby była "wypukła". do zakupow w sieci w usa musi byc karta wydana przez bank amerykanski, bo sprawdzaja billing address i tez tam wysylaja, wiec karta z polski nie przejdzie. A jak jest w przypadku www.dell.com - czy tam mozna placic polska karta? A jak jest w sytuacji gdy bank amerykanski mi w wakacje wyda jakas check card z billing adres (jak domyslam sie to jest adres zamieszkania w usa) a na nastepne wakacje bede mieszkal zupelnie gdzie indziej w usa i bede chcial cos kupic, gdzie mi produkt wtedy wysla? To jak bedziesz gdzies indziej mieszkal, to zadzwonisz do banku i zmienisz adres i jednoczesnie zmienia ci adres do karty debetowej. Jesli w dellu maja polityke wysylania towru tylko na adress billingu, to wklepujac inny system transakcyjny automatycznie odrzuci transakcje. Druga sprawa, ze system transakcyjny moze przepuscic transakcje i wyslac towar na shipping address, ale trzeba i tak podac aktualny i prawdziwy billing address i nigdy (nie spotkalem sie jeszcze), zeby mozna bylo wybrac kraj, zawsze format adresu pod USA. Czesto nawet pisza, ze nie przyjmuja kart z poza USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.