kokosik Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 watek o kosmetykach juz czytalam ale nie znalazlam nigdzie wypowiedzi na temat ubran. jak wychodza ceny ubran w usa w porownaniu z polskimi? dziekuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 sa definitywnie tańsze. ale pod warunkiem że nie kupuje się ich np. w centrum NYC Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokosik Posted April 5, 2006 Author Report Share Posted April 5, 2006 ale jesli chodzi o marki takie jak np. o wrangler, levis czy adidas, i inne markowe :wink: . rowniez sa tansze? oczywiscie nie szukajac w sklepach w NYC. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 wrangler, levis,adidas-zdecydowanie tansze. ja kupowalam buty adidasa za $16, dzinsy wranglera za $14 (TJ Max) . reserved to polska marka- w Stanach jej niz znają orsay podobnie. jest duzo innych fajnych ciuchów i marek jak moj ulubony np. Old Navy albo JC Penny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingan Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 ale jesli chodzi o marki takie jak np. o wrangler, levis czy adidas, bebe, reserved, orsay itd. rowniez sa tansze? oczywiscie nie szukajac w sklepach w NYC. pozdrawiam no no reserved to w stana wyłącznie dla VIP'ow są;D cichy i perfumy są tańsze o ile kupuje się w outletach z tym że outlety to miejsca gdzie się zżuca rzeczy które nie sprzedały się w normalnych sklepach albo z poprzedniej kolekcji ale ich poprzednia kolekcja to u nas kolekcja za dwa lata Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggga Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 ubrania sa o wiele tańsze a w szczególności w MN ponieważ tam niema podatku na ciuchy. Jeśli chodzi o ubrania z outlet niekoniecznie musza być to końcówki ja kupiłam sweterek który był w tej samej kolekcji w orginalnym sklepie:) chyba że mi się trafiło........jest dużo fajnych ciuszków i sklepów chociaż ja się rozczarowałam jeśli chodzi o buty raczej dla siebie nic nie znalazłam. Tylko w sklepie Pumy ale cena 80$ to dość wysoka (chociaż i tak się skusiłam) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 ubrania sa o wiele tańsze a w szczególności w MN ponieważ tam niema podatku na ciuchy. Jeśli chodzi o ubrania z outlet niekoniecznie musza być to końcówki ja kupiłam sweterek który był w tej samej kolekcji w orginalnym sklepie:) chyba że mi się trafiło........jest dużo fajnych ciuszków i sklepów chociaż ja się rozczarowałam jeśli chodzi o buty raczej dla siebie nic nie znalazłam. Tylko w sklepie Pumy ale cena 80$ to dość wysoka (chociaż i tak się skusiłam) w NH tez nie ma podatków od sprzedazy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jok Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 a jak wygląda sprawa podatków w New Jersey? I czy opłaca się kupwać ciuchy w małych miejscowościach wypoczynkowych czy raczej w dużych miastach, z tym że nie w centrum tylko w jakiś normalnych (cenowo) sklepach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 nie wiem jak jest z opodakowaniem w NJ, ale.. w miasteczkach turystycznych nie warto kupowac- przepłaca się strasznie (się nacięłam raz :/ ) w duzych miastach tez nie. najlpiej kupowac w outletach,zlokalizowanych czesto poza miastem, na przedmiesciach,lub tez gdzies.. w p***u :-) najlepiej pytac miejscowych gdzie jezdza na zakupy. ja tak wlasnie przypadkeim dowiedzials sie o takim centrum handlowo-outletowym w North Conway, NH. (polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isza Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 W małych miejscowościach turystycznych opłaca sie jak najbardziej kupować ale pod jednym warunkiem: tylko i wyłącznie pod koniec sezonu. Wtedy są naprawde niesamowite przeceny i wyprzedaże. Ja sie tez naciełam bo chciałam zrobić zakupy tuz przed wyjazdem, kierujac się myślą- przeciez po sezonie już chyba nie podniosą cen. To byl błąd, bo przegapiłam okazję na naprawde nieziemsko tanie zakupy pod koniec sierpnia. A outlety zawsze są jak raj na ziemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.