hokus Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 Witam Wymyśliłem taką kombinację rozmow telefonicznych z USA do Polski i pytanie czy tak mozna 1- Zalozyc w skype np na 3 miesiace numer tel w Chicago 2- Zabrac z Polski telefon 3 zakresowy bez simlocka 3- Kupic w stanach jesli to mozlwe pre-paida 4- Dzwonic z komorki na na numer ze strefy numeracyjnej Chicago w skype i pytanie jakie sa oplaty dzwoniac z komorki na numer stacjonarny w Chicago(skype) 5- Dzwonic ze stacjonarnego w Chicago na numer skype i czy tutaj sa jakies opłaty bo gdzies wyczytalem ze rozmowy w tej samej strefie w chicago sa bezplatne ewentualnie czy prawda jest ze oplata za rozmowe do Polski z tel stacjonarnego to 2 centy Proszę o komentarz lub podpowiedz jak tanio dzwonic z komorki, zdrapki ze spozywczaka juz znam
Loki Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 O matko, i po co taka kombinacja VoipDiscount www.voipdiscount.com - na stacjonarne w Polsce dzwonisz ZA DARMO, bez ograniczen!! Na komorki oczywiscie placisz tyle ile dany operator bierze za polaczenie ze swoja siecia. Jesli chcesz wykupic jakies kredtyty, to jest taniej niz w skype. Z polski dzwonisz na stacjonarne w USA tez za darmo (niestety ograniczenie tylko do minuty rozmowy ale to wystarczy, by ktos do Ciebie zadwonil i powiedzial, zebys siadl do komputera. Aha, numery, nawet lokalne wykrecamy z pelnym kierynkowym (+1... USA, +48... Polska)
Callan Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 Ciekawie, problem polega na tym, że trzeba mieć internet, a właśnie orientujecie sie ile kosztuje internet w stanach. Ma ktoś może z was cennik ?
Loki Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 Ciekawie, problem polega na tym, że trzeba mieć internet, a właśnie orientujecie sie ile kosztuje internet w stanach. Ma ktoś może z was cennik ? cennik internetu? <irony mode> Podam cennik internetu w USA, ja Ty mi podasz cennik warzyw w Polsce </irony mode>
moneeca Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 Loki, ściągnełam sobie właśnie ten program, do którego linka podałeś i zadzwoniłam na próbę do babci. Oczywiście z Polski do Polski I po minucie mnie rozłączyło. Ciekawa jestem czy z USA do Polski rzeczywiście jest bez ograniczeń... No i mam nadzieję, że jakość połączenia jest lepsza, bo teraz słabo było słychać i opóźnienia dość spore były. Już lepiej mi się gada na Skype ze znajomymi, którzy są po drugiej strony kuli ziemskiej
Loki Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 Loki, ściągnełam sobie właśnie ten program, do którego linka podałeś i zadzwoniłam na próbę do babci. Oczywiście z Polski do Polski I po minucie mnie rozłączyło. Ciekawa jestem czy z USA do Polski rzeczywiście jest bez ograniczeń... No i mam nadzieję, że jakość połączenia jest lepsza, bo teraz słabo było słychać i opóźnienia dość spore były. Już lepiej mi się gada na Skype ze znajomymi, którzy są po drugiej strony kuli ziemskiej Z USA do Polski jest bez ograniczen. Ja probowlame na 3 stacjonarne w Rzeszowie i szlo bez problemu. Z Polski jest ograniczenie do 1 minuty (jak widac nawet z Polski do Polski). Co do opoznien i jakosci to niestety jest gorsza niz skype probowalem dzwonic z kompa na telefon, ktory stoi obok niego i mialem po 2-3 sekundy opoznienia, tak samo jest przy miedzynarodowych. Ale zawsze to jakas alternatywa i konklurencja dla skype. Dobre jest to, ze nieraz ktos ma mnie lapac na skype z Polski a ja nie musze czekac przy kompie. Rodzina dzwoni na telefon i wtedy przesiadamy sie na skype.
creck Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 hmm ja kombinuje zeby zalozyc sobie konto na rozmowy np w konnekcie lub tlenie, wykupic sobie ten nr, doladowal w polsce za kilkadziesiat zl, i potem logowac sie w usa na moje konto i tak dzwonic do domu.. tylko mnie ciekawi ile bede wtedy placil, czy jako rozmowa miedzynarodowa, czy krajowa /w koncu nr tel w konnekcie bedzie polski, a watpie zeby program odroznial czy sie lofuje w usa czy w polsce, wszedzie jest ten sam internet chyba ze jakos rozpoznaje po ip
leifureiriksson Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 musicie wpłacić 11.60€ aby przez 120 dni rozmawiać z pl i usa bez żadnych limitów. w wersji płatnej jakość jest jak na skype'ie.
kubakj Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 Loki, ściągnełam sobie właśnie ten program, do którego linka podałeś i zadzwoniłam na próbę do babci. Oczywiście z Polski do Polski I po minucie mnie rozłączyło. Ciekawa jestem czy z USA do Polski rzeczywiście jest bez ograniczeń... No i mam nadzieję, że jakość połączenia jest lepsza, bo teraz słabo było słychać i opóźnienia dość spore były. Już lepiej mi się gada na Skype ze znajomymi, którzy są po drugiej strony kuli ziemskiej Limit jest jak nie masz wplaconcyh rzadnych pieniedzy. Najmniej mozna doladowac 10euro + ewentualny VAT, jesli jestes z Europy.
kubakj Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 musicie wpłacić 11.60€ aby przez 120 dni rozmawiać z pl i usa bez żadnych limitów. w wersji płatnej jakość jest jak na skype'ie. Niby 120 dni, ale nie kasuja i mozna gadac do momentu wykorzystania ich calkowicie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.