Tatar Napisano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2006 Czy ktoś z was się zetknął z takim przypadkiem? Jakis czas temu czytałem o takich ślubach w Polsce, gdzie dziewczyny bądź chłopaki z biednych regionów (bezrobocie heh) brali ślub z Rosjanami bądź Azjatami w calach zarobkowych. Jak to wygląda w Stanach ?
Callan Napisano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2006 Podobno to nie jest takie drogie około 1000 $ to kosztuje, ale wiadomo każdy może brać inaczej
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2006 Callan to kosztuje roznie ale powyzej 10.000 USD .
lilka Napisano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2006 sly- nie trzeba aż 10.000. Ja w zeszłe wakacje spotkałam się z trzema małżeństwami dla papierków. Jedni zapłacili 5.000$, potem było2razy 6.000$ (parka Polaków chciała zostać w Stanach więc obydwoje znaleźli sobie współmałżonków-teraz mieszkaja sobie w czwóreczke w bardzo interesującym związku:) ale i za darmo sie da. Jak ja tam byłam to nie raz miałam ofertę zamążpójscia-panowie chcieli w ten sposób mi wyswiadczyć przysł i jednocześnie sobie samym bo czuli się samotni i chcieli mieć żonę a ja głupia nie skorzystałam i teraz 11000 zł za H2B płacę;(
lilka Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 Tatar- czemu wstawiłeś smutną buźkę? Za drogo twoim zdaniem biorą za fikcyjne małżeństwo? jesteś zainteresowany takim papierowym małżeństwem? pociesze cie ze Meksykanki z amerykańskim obywatelstwem biorą dużo mniej- no i są ładniejsze od Amerykanek
Callan Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 Hehe nie o to chodzi po prostu złą minke wstawiłem ale jak mówicie o meksykankach to dobrze wiedziec, a obiło mi sie ze są ładniejsze 8)
maciopa Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 Dobre - a gdzie znaleźć oferty? Pytanie serio - czy małżeństwo POLSKIE może wziąść rozwód w USA? Czy będzie on ważny wg prawa US? Tak aby potem można było (w ramach pocieszania się oczywiście :twisted: ) wziąść ślub np ze wspomnianą Amerykanką meksykańskiego pochodzenia?
Callan Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 hehe my chyba nigdy nie przestaniemy byc narodem wielkich kombinatorów
maciopa Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 ;-) a czy zastanawialiście się może na takim wariantem: wyjazd do GB - 5 lat - obywatelstwo i jako Anglik/Szkot starać się o GC? podejrzewam że o wiele szybciej niż Polakowi ją dają?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.