Skocz do zawartości

DS-156 po polsku czy po angielsku?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wypelnilem wszystko, po angielsku. W "puste pola" wpisalem "not applicable". Tyczy sie to rowniez pol 8 i 9. Co teraz? Zostawic, przekreslic dlugopisem cala kratke po przekatnych, czy wypelniac jeszcze raz?

Napisano
Zostawic, przekreslic dlugopisem cala kratke po przekatnych, czy wypelniac jeszcze raz?

Jezeli byl to wydruk z formularza z netu /masz kody kreskowe/, to przekreslenie nic nie da, wszystko jest przeciez zapisane w wygenerowanym kodzie kreskowym /we wszystkich tego typu dokumentach, chocby w ZUSach z platnika/

Napisano

Dokladnie to bylo wydrukowane. Teraz pozostaje pytanie, czy moge tam wpisac "not applicable" czy jak ktos wyzej pisal, nie do konca?

Na trzeciej stronie mam tak :

'not applicable' was removed from the 2D barcode for Item 8 (Other Surnames Used)

'not applicable' was removed from the 2D barcode for Item 9 (Other First and Middle Names Used)

To znaczy, ze nawet jesli to tam wpisalem i jest na wydruku, to usuneli te znaczniki w tym kodzie kreskowym i wniosek jest poprawny pod wzgledem formalnym, tak?

Napisano

Wypełnij raz jeszcze na stronie ambasady nie wpisując nic w pola 8 i 9. Możesz tak wypełniac az do skutku, ONI NIE PRZECHOWUĄ TYCH WIADOMOŚCI NA SERWERZE, więc nie ma się czym martwić. Tam gdzie da się wpisać "nie dotyczy"/"not applicable", to wpisz (oprócz 8 i 9), tam gdzie się nie da zostaw puste. Ot cała filozofia :wink:

Napisano

widze ze ten DS-156 to wielki problem. ale w tamtym roku nie trzeba bylo tego formularza wypelniac onnline przynajmniej sobie nie przypominam. ja tez zrobilam blad bo w polu "obecne zajecie" wpisalam po polsku "studia" no ale teraz to juz po ptakach :wink: a tak wogole to na ilu kartkach macie ds156? bo mi w biurze powiedzieli ze mam to wydrukowac na 2 ale mi wydrukowalo na 3 :/

Napisano
widze ze ten DS-156 to wielki problem. ale w tamtym roku nie trzeba bylo tego formularza wypelniac onnline przynajmniej sobie nie przypominam. ja tez zrobilam blad bo w polu "obecne zajecie" wpisalam po polsku "studia" no ale teraz to juz po ptakach  :wink:  a tak wogole to na ilu kartkach macie ds156? bo mi w biurze powiedzieli ze mam to wydrukowac na 2 ale mi wydrukowalo na 3 :/

1 i 2 strona na jednej kartce (czyli dwustronnie). Ostatnia strona na drugiej kartce, daje to więc ilość 3 strony i 2 kartki :lol:

Napisano
]

1 i 2 strona na jednej kartce (czyli dwustronnie). Ostatnia strona na drugiej kartce, daje to więc ilość 3 strony i 2 kartki :lol:

W wawie nie ma znaczenia.

Ja profilaktycznie druknalem to w 2 kopiach, pierwsza 3-kartkowa a druga - dwu. Chlopak w ambasadzie /pracownik co sprawdza/ powiedzial ze moge pokazac ktora chce :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...