aggga Napisano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czy ktoś leciał gdzieś z nimi? Niemam zielonego pojęcia na temat tych linii lotniczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciopa Napisano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 United Airlines mają promocję na bilety powrotne do USA. Nie wiem ile Wy płacicie ale np za lot do Atlanty z Polski (via Frankfurt a/Main) -> cena ok 1900 ze wszystkimi opłatami. Może opłaca się także kupować bilet w Niemczech? Porównywał ktoś ceny? Wiem że wycieczki np Neckermanna są tańsze jeśli kupuje się je u naszych zachodnich sąsiadów a standard jest ciut wyższy nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monroe Napisano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 United Airlines mają promocję na bilety powrotne do USA. Nie wiem ile Wy płacicie ale np za lot do Atlanty z Polski (via Frankfurt a/Main) -> cena ok 1900 ze wszystkimi opłatami. Może opłaca się także kupować bilet w Niemczech? Porównywał ktoś ceny? Wiem że wycieczki np Neckermanna są tańsze jeśli kupuje się je u naszych zachodnich sąsiadów a standard jest ciut wyższy nawet. aggga pyta o swiss a nie UA. Poza tym 1900 zł. niestety nie zawsze - zależy w jakim terminie. Co do swiss - nie mam pojęcia. Moge tylko dedukować, iż skoro szwajcarskie, to chodzą jak zegarek Jeśli już czytałem gdzieś jakieś opinie, to zazwyczaj pochlebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Swiss teraz dziala w Star Alliance i sa dobra linia lotnicza mozna spokojnie leciec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorin Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 wogóle sie nie zgodze ze dobre linie co prawda pierwszy raz ich używaliśmy ale za to z fatalnym skutkiem dziewczyna wczoraj nimi miała lecieć o 9.40 i lot najpierw się opóźnił o 2 godziny a później całkowicie go odwołali :!: poleciała dopiero o 13 i ten też miał opóźnienie :!: i wyleciała dopiero o 15 innym kursem i na inne lotnisko niż było w planie :!: :!: ja mam też lecieć tymi liniami 22 VI przez Zurich no ciekawe jak sie spiszą, bo jak narazie to z zegarkiem szwajcarskim w moim mniemanu nie mają nic wspólnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monroe Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 wogóle sie nie zgodze ze dobre linieco prawda pierwszy raz ich używaliśmy ale za to z fatalnym skutkiem dziewczyna wczoraj nimi miała lecieć o 9.40 i lot najpierw się opóźnił o 2 godziny a później całkowicie go odwołali :!: poleciała dopiero o 13 i ten też miał opóźnienie :!: i wyleciała dopiero o 15 innym kursem i na inne lotnisko niż było w planie :!: :!: ja mam też lecieć tymi liniami 22 VI przez Zurich no ciekawe jak sie spiszą, bo jak narazie to z zegarkiem szwajcarskim w moim mniemanu nie mają nic wspólnego... Hmm, oni parę lat temu zbankrtutowali i przeszli gruntowną reorganizację (pośrednią przyczyną był wypadek w 1998 r.). Cóż, może faktycznie od tego czasu nie chodzą już jak szwajcarski zegarek... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzztoppl Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 dziewczyna wczoraj nimi miała lecieć o 9.40 i lot najpierw się opóźnił o 2 godziny a później całkowicie go odwołali :!: poleciała dopiero o 13 i ten też miał opóźnienie :!: i wyleciała dopiero o 15 innym kursem i na inne lotnisko niż było w planie :!: :!: podali jakas przyczyne? am też lecieć tymi liniami 22 VI przez Zurich no ciekawe jak sie spiszą, bo jak narazie to z zegarkiem szwajcarskim w moim mniemanu nie mają nic wspólnego... Daj znac czy miales pozdroz z "atrakcjemi", ja lece nimi przez Zurich 29 czerwca Hmm, oni parę lat temu zbankrtutowali i przeszli gruntowną reorganizację (pośrednią przyczyną był wypadek w 1998 r.). Cóż, może faktycznie od tego czasu nie chodzą już jak szwajcarski zegarek... :roll: jaki wypadek ? nawet nie strasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monroe Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Hmm, oni parę lat temu zbankrtutowali i przeszli gruntowną reorganizację (pośrednią przyczyną był wypadek w 1998 r.). Cóż, może faktycznie od tego czasu nie chodzą już jak szwajcarski zegarek... :roll: jaki wypadek ? nawet nie strasz http://www.swissair111.org/ To był lot NYC - Genewa. Przed Halifaxem w Kanadzie rozbili się w Atlantyku z powodu pożaru w kabinie pilotów. Usterka, która to spowodowała została zlikwidowana we wszystkich samolotach tych linii lotniczych. Po pewnym czasie zmienili nazwę na Swiss Airlines (ze Swissair). Nie martw się. LOT miał w latach 80-tych aż dwie katastrofy a jakoś wszyscy latają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorin Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 lot był odwołany "z przyczyn technicznych" (super dużomówiąca informacja :? ) a ludzie byli już odprawieni i siedzieli w autobusie, bagaże załadowane.... to jest bardzo wkurzająca sytuacja nikomu nie polecam a z tym "wypadkiem" ????? :? no to nieźle, bo ja z nim lece 22 :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monroe Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 a z tym "wypadkiem" ????? :? no to nieźle, bo ja z nim lece 22 :? Spoko, spoko. Nie czytaj mnie. Ja pieprzę głupoty Udanego lotu, na pewno będzie wszystko ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.