Skocz do zawartości

najpotrzebniejsze rzeczy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Hej!podpowiedzcie jakie rzeczy zabrać do Stanów które są tam raczej niezbędne i przydatne(jadę pierwszy raz i troszkę się głubię:lol:
sprawdziłem, że jedziesz do North Carolina, a tam piękne plaże, na które na pewno pojedziesz, mam rade nie kupuj w Polsce żadnego kremu do opalania chyba, że bardzo mocny, z filtrem powyżej 50, pierwszy raz jak szliśmy na plaże to poniżej 50 nie schodziliśmy, nawet mieliśmy coś koło 60, koleżanka, która wybrała się z kolastyną 20, skończyła w łóżku z gorączką wywołaną oparzaniemi i zużyła połowe Panthenolu na oparzenia
Napisano

Ja polece kremy z wysokim filtrem - nie zawsze kupisz je w pierwszych dniach pobytu ( a slonce dziala :lol: ) - to oczywiscie zalezne od miejsca, w ktore sie wybierasz.

Pozdr.

Napisano
to oczywiscie zalezne od miejsca, w ktore sie wybierasz.

Pozdr.

A jak sytuacja wyglada w Kansas City (Kansas/Missuorii)? Orientuje sie ktos czy lato ( i warunki sloneczne) sa tam raczej normalne jak na nasze warunki czy tez patelnia polaczona z solarium:P?

Napisano
Ja polece kremy z wysokim filtrem - nie zawsze kupisz je w pierwszych dniach pobytu ( a slonce dziala :lol: ) - to oczywiscie zalezne od miejsca, w ktore sie wybierasz.

Pozdr.

wiadomo zawsze lepsze to niż nic tylko chodziło mi o to że nie ma się co łudzić, że kolastyna 25(największa jaką znalazłem) da rade, zresztą to też zależy od skóry, ja byłem w Virginni, NC jest jeszcze niżej więc pewnie jeszcze bardziej grzeje a jeśli u nas się nie sprawdzały to tam na pewno
Napisano

Pozdr.

wiadomo zawsze lepsze to niż nic tylko chodziło mi o to że nie ma się co łudzić, że kolastyna 25(największa jaką znalazłem) da rade, zresztą to też zależy od skóry, ja byłem w Virginni, NC jest jeszcze niżej więc pewnie jeszcze bardziej grzeje a jeśli u nas się nie sprawdzały to tam na pewno

Nie wiem czemu, ale nie zauwazylem Twojej odpowiedzi - stad powtorzenie tego, co napisales :)

Masz racje jesli chodzi o filtr - musi byc bardzo wysoki. Ja wzialem z soba do Virginii kremy z filtrami 20, 30 i 60 i tak naprawde nie zuzylem zadnego do konca (nie chcialo mi sie ciagle smarowac), ale jest to koniecznosc.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...