Skocz do zawartości

od czego zależy rozmiar walizki

awkm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No tak mnie sie business pomylilo z economy, sorry ale nadal obstaje przy swoim bo tak zawsze mialam w info do mojego bilety(ktory byl oczywiscie w klasie economy) i dwa razy przy powrocie do Polandu mialam dwie walizy po 32 kilo i mi nikt nie powiedzial, ze jest inaczej.

od tego roku jest inaczej. w zeszlym jeszcze bylo 2x32kg a w tym juz tylko 2x23kg.

pozdro! :lol:

Napisano
No tak mnie sie business pomylilo z economy, sorry ale nadal obstaje przy swoim bo tak zawsze mialam w info do mojego bilety(ktory byl oczywiscie w klasie economy) i dwa razy przy powrocie do Polandu mialam dwie walizy po 32 kilo i mi nikt nie powiedzial, ze jest inaczej.

jaka ty jestes uparta :wink: a weszłaś na ten link który podałem, tu masz jeszcze jeden z alitalii http://www.alitalia.com/information/baggag...ation/index.htm i wybierz baggage allowance

to samo w klm http://klm.com/travel/pl_en/travel_informa...wance/index.htm

i w airfrance http://www.airfrance.com/double6/PL/infolo...ce?OpenDocument

inaczej jest w BA http://www.britishairways.com/travel/bagch...hk/public/en_pl

więc najlepiej chyba sprawdzić stronke linii i się dowiedzieć

@awkm ja bym brał wersje numer 2 tylko razy 2 :wink:

Napisano

Ja kupilem walizke firmy ,,Bossi'' na allegro....

nie wazne jaka to firma... wazne ze walizka jest naprawde solidna, praktyczna, Funkcjonalna i do tego w przystepnej cenie , nie jak samsonite, gdzie placisz głównie za metke. co prawda to prawda ze sa solidne, ale za drogie.....

Napisano

ja tez kupilam walizke Bossi :lol: - wyglada na solidna kolka wbudowane wiec nie ma ryzyka ze przy rzucaniu w samolocie moga je wylamac czy cos. no i cena w miare przystepna. tylko teraz sie zastanawiam czy nie za duza jednak kupilam:/ ma 80x60x30 czy jakos tak. :/

Napisano

thelittle, nie obstawaj przy swoim, bo niestety nie jest już tak jak mówisz. Sam leciałem Lufthansą 2 lata temu i było 2x32kg + 7kg bagaż podręczny. Niestety zarówno na ich stronie jak i na informacji tel. podają już 2x23kg. Dzwoniłem dosłownie tydzień temu, żeby się upewnić, do przedstawiciela Lufthansy w Polsce (bo znowu lecę Lufthansą) i...

od 1 października 2005 w klasie ekonomicznej w Lufthansie na loty do USA obowiązuje taryfa 2x23 kg bagażu w cenie biletu. Więcej możesz wziąć, ale musisz już dopłacić.

Napisano

Bardzo dziekuje, ze mnie tak wszyscy wyprowadzacie z bledu juz sobie na zawsze zapamietam...a jak znowu zmienia to mi od razu pare razy przypomnijcie

no i sorry jesli ktos sie czuje wprowadzony w blad :oops: mi ta akurat informacja bardzo utknela w glowie bo to bylo pare razy bardzo dla mnie wazne

Napisano
Bardzo dziekuje, ze mnie tak wszyscy wyprowadzacie z bledu juz sobie na zawsze zapamietam...a jak znowu zmienia to mi od razu pare razy przypomnijcie

no i sorry jesli ktos sie czuje wprowadzony w blad  :oops:  mi ta akurat informacja bardzo utknela w glowie bo to bylo pare razy bardzo dla mnie wazne

Nie ma sprawy :wink:

Napisano
Kolezanka thelittle jest ŚWIĘCIE przekonana ze ma racje, w rzeczywistosci racji nie ma a sie mądrzy....w dodatku ludzi wprowadza w błąd.... mowa o normalnych ludziach ktorzy podrozoja economy class a nie buisness class...

Jasne, biznes klasą podróżują ... nienormalni :lol:

tutaj cytuje jej wypowiedz z mojego posta  

,,Skarbie nie unos sie tak, ja zarabiam dolary wiec nie musze ich kupowac, pytam bo jesli jest jakis problem to bym Ci nawet przyslala  . Nie wiem jak to wyglada w Polandzie i czemu sie kupuje od znajomych a nie z kantoru''

A tu jest moja odpowiedz : Jak ci sie nie podoba Polska to nie przyjeżdzaj i powtarzam nie zaśmiecaj FORUM!!!!

A tu jest moja odpowiedź - wrzuć na luz, OK? Napisała info z błędem i tyle, które zresztą zaraz poprawiono, a Ty robisz wielkie halo i sam śmiecisz.

Napisano

Jackie, najwidoczniej nie wszyscy wiedza, ze forum dyskusyjne sluzy do dyskusji, a w dyskusji nie wszyscy sa nieomylni. Przykre to, ze ja chce tylko porozmawiac, a ktos mnie atakuje i obraza bo nie po to tu wchodze. W pyskowke ze Skandalem nie bede sie wdawac chociaz probuje prowokowac jak sie da- moze moderator cos powie w tym temacie bo ja sie czuje tonem wypowiedzi obrazona. Zreszta nawet Twoj komentarz swiadczy o tym, ze to jest nie w porzadku nie mowiac o pierwszym punkcie regulaminu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...