nina27 Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Witam serdecznie, mam pytanie (chyba glownie do Pani Kariny) odnosnie listy zawodow bedacych warunkiem koniecznym do starania sie o wize H1B. Pojawia sie na niej m.in. prawo. Ukonczylam administracje na Wydziale Prawa i Administracji (specjalnosc administracja publiczna), ktora jest -jak by nie bylo- scisle powiazana z prawem jako takim i procedurami w strukturach administracji rzadowej i samorzadowej, a ponadto z technikami zarzadzania, ekonomia i zagadnieniami ksiegowymi, mam kilka lat doswiadczenia w pracy w administracji rzadowej na samodzielnym stanowisku. Czy wobec powyzszego sa podstawy aby uznac ten zawod za jeden ze 'specjalnych'? Dziekuje
karina Napisano 15 Maja 2006 Zgłoś Napisano 15 Maja 2006 Witam serdecznie, mam pytanie (chyba glownie do Pani Kariny) odnosnie listy zawodow bedacych warunkiem koniecznym do starania sie o wize H1B. Pojawia sie na niej m.in. prawo. Ukonczylam administracje na Wydziale Prawa i Administracji (specjalnosc administracja publiczna), ktora jest -jak by nie bylo- scisle powiazana z prawem jako takim i procedurami w strukturach administracji rzadowej i samorzadowej, a ponadto z technikami zarzadzania, ekonomia i zagadnieniami ksiegowymi, mam kilka lat doswiadczenia w pracy w administracji rzadowej na samodzielnym stanowisku. Czy wobec powyzszego sa podstawy aby uznac ten zawod za jeden ze 'specjalnych'? Dziekuje Owszem, pojawia sie prawo, tyle, ze chcacy byc sponsorowanym jako prawnik musisz miec zdana licencje w USA zanim zaczniesz skladac dokumenty o wize H1B.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.