miles Napisano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2006 Wlasnie wyplenilem swoja apliakcje o wize turystyczna ale co dalej najpierw trzeba chyba wplacic pieniadze na konto ale nie znam ich numeru konta i jaki jest numer telefonu zeby sie umowic z nimi na wizyte? PRosze o szybka information !
sly6 Napisano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2006 miles zobacz na stronie Ambasady USA : konto jest to samo Krakow i Warszawa http://warsaw.usembassy.gov/poland-pl/docs_photo.html
miles Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 A gdzie pisze w paszporcie bo jest tam takie cos jak miejsce wydania paszportu , szukalem czy w paszposrcie tam cos pisze ale niestety nie znalazlem pisze tylko ze wydal to wojewoda dolnoslaski i tyle .......... POMOZCIE !!!
sly6 Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 miles to piszesz ze wojewoda dolnoslaski
monroe Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 miles to piszesz ze wojewoda dolnoslaski sly6, a czy wojewoda dolnośląski to jest osoba czy miejsce? :wink: Wydaje mi się, że piszesz nazwę miasta, gdzie znajduje się najbliższy urząd paszportowy pod który podlegasz (jak jesteś z Wrocławia to Wroclaw, jak jesteś z Polanicy - jeśli tam jest Urząd Paszportowy - to piszesz Polanica-Zdroj)
sly6 Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 monroe ja tam pisalem ze mi wydal wojewoda lubelski bo tak mam w paszporcie i tego nalezy sie trzymac .
monroe Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 monroe ja tam pisalem ze mi wydal wojewoda lubelski bo tak mam w paszporcie i tego nalezy sie trzymac . sly6, to nie o to chodzi, czytaj troszkę uważniej i nie wprowadzaj ludzi w błąd Czy miejsce wydania paszportu to: "wojewoda lubelski"?! No proszę Cie... Jesteś z Lublina, to trzeba było napisać: Lublin. Ja jestem z Bielska-Białej. Paszport wydał mi wojewoda śląski, ale miejsce wydania paszportu to: BIELSKO-BIAŁA. Zawsze tak wpisywałem i wpisuję, nigdy nie było żadnego problemu, nawet we wnioskach o promesę Na DS-156 jest rubryka nr 2: "Place of Issuance: City" I co wpiszesz? Wojewoda śląski tudzież dolnośląski albo inny?!
sly6 Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 monroe nie zamierzam z Toba dyskutowac ,,wiele razy bylem po wize i zawsze tak pisalem i wszystko bylo ok
STMan Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 Mie to sie zdaje, ze miles powinnien troszke pomyslec, zlapac 2 pddechy to zrobi wszystko sam - to nie jest takie trudne. Beda pewnie trudniejsze rzeczy niz wypelnienie wniosku, to niech juz sie wprawia
monroe Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 monroe nie zamierzam z Toba dyskutowac ,,wiele razy bylem po wize i zawsze tak pisalem i wszystko bylo ok MIEJSCE WYDANIA PASZPORTU [MIASTO] pisałeś: "wojewoda lubelski" :?: :!: Gratuluję więc! https://evisaforms.state.gov/ds156.asp?lang=5 [pkt. 2: Miejsce wydania paszportu: nalezy wpisać miasto, wybrać państwo a następnie napisać województwo. Nie ma tam miejsca na "wojewodę lubelskiego/śląskiego/dolnośląskiego" etc.] PS. sly6, skup się i przeczytaj raz jeszcze dokładnie. Nie chodzi o organ wydający paszport, tylko miejsce wydania paszportu. Ja byłem po promesę 2 razy a i wiele razy także zdarzyło mi się wypełniać różne inne dokumenty... Nie rozumiesz, że to nie jest kwestia "dyskutowania" tylko czytania?! Pozdrawiam...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.