krystian1986 Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 Wysłany: 27-06-2006, 12:37 Tegoroczne zmagania o wizę do Kanady -------------------------------------------------------------------------------- Witam wszystkich serdecznie. Mam mały dylemat,otóż czy jechać w tym roku po wize do Kanady(tym razem wielorazową). Byłem juz kanadzie dwa razy mając 15 i 17 lat. Teraz mam 19. W tamtym roku stawałem po wizę jednorazową i niestety jej nie dostałem(do USA z resztą też ;/),gdyż powiedziała mi pani konsul że nie wrócę na studia. Poszedłem na te studia,ale niestety w styczniu zrezygnowałem bo to nie było to o co mi chodziło. W tym roku znów idę, no ale teraz jestem praktycznie w takiej samej sytuacji co rok temu. Nie wiem dokładnie co mam mówić,chociaż wiem że nie ma na to jednoznacznej recepty. Ale moze wy mi podpowiecie,bo ciotka mi wysyla te zaproszenia co dwa meisiące i bardzo sie chce ze mna zobaczyć.Jakie mam szanse na dostanie tej wizy? Jakie papierki mam sobie wyczaić?Czy lepiej składać wniosek znów o jednorazową czy jednak o wielorazową? Pomóżcie. Z góry dziękuje za rady. Krystian.
sly6 Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 krystian1986 nic Cie nie trzyma w Polsce wiec moze byc podobnie i obojetnie o jaka wize wystapisz .(chyba ze pojedziesz na nauke jezyka)
krystian1986 Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 Hmmm, a czy moglbys mi powiedziec jak na taką naukę jezyka krok po kroku ubieganie sie o wize i wyjazd przebiega? Pozdrawiam.
sly6 Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 krystian1986 a to zalezy czy nauka jezyka bedzie do 6 miesiecy czy ponad 6 miesiecy > jak nauka trwa do max. 6 miesiecy to dostajesz wize turystyczna a jak powyzej to wize studencka co do tych wiza to masz tutaj wyjasnione: http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa...n_canada-pl.asp
krystian1986 Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 No to jeżeli chciałbym pojechac na max 6miesiecy przykladowo na ten kurs, to powiedz mi czy jest to łatwe dostać ta wize czy raczej nie bardzo. Jak oni w ambasadzie na to patrza??
sly6 Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 krystian1986 musisz pokazac ze masz na ten kurs jezykowy oraz przekonac Ich ze po zakonczeniu wrocisz do Polski.
JacekN Napisano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 Krystian, Ty chcesz na miesiac wpasc do Kanady czy tu zostac na dluzej?
krystian1986 Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2006 No wiesz Jacku, ja tak prawde mowiac to chcialbym sobie dostac jakas dluzsza wize i jezdzic sobie tam co roczku na miesiac lub dwa. A nad dluzszym okresem jeszcze tak sie nie zastanawialem. A czemu pytasz??
JacekN Napisano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2006 Pytam, zeby zrozumiec Ciebie zanim cos powiem. Skoro nie zamierzasz emigrowac do Kanady na stale, to zajmij sie najpierw przyszloscia w Europie. Byc moze ta przyszlosc bedzie sie wiazala z praca lub studiami? Wtedy wize powinienes dostac. Nie zaszkodzilo by, zeby Ci ciotka troche kasy tez podeslala na konto oszczednosciowe.
sly6 Napisano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2006 JacekN z ta kasa nalezy uwazac ,nie wolno przesadzac .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.