Mr_T Napisano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2006 Witam wszystkich , z gory przepraszam jezeli ten temat byl juz tu gdzies poruszany a ja go nie zauwazylem, Chcialbym sie zapytac czy ktos z was takze zlozyl podanie o wize w tym 3tygodniowym trybie oczekiwania , tzn. bylem tam sobie po 7 rano , nie doczekalem sie na wejscie mimo ze bylo jeszcze sporo czasu do 11, przyszedl jakis ziomek i powiedzial ze od tej pory juz nie wydaja wiz a tylko moga przyjac dokumenty. Jako ze do Warszawy blisko nie mam a te 3 tygodnie moglem odczekac to sie zgodzilem. No i zbliza sie ten termin do konca powoli i mam pare watpliwosci , mozecie mi powiedziec 1) po pierwsze jakie sa szanse na dostanie wizy bezposrednio w ten sposob (tzn czy moga zadzwonic i powiedziec ze wystarczy przyjechac po odbior?) 2) jezeli mialbym przyjechac na rozmowe czy dadza mi znac odpowiednio wczesniej , czy moga zadzwonic i powiedziec zebym byl tam juz nastepnego dnia ? 3) czy moga zadzwonic i powiedziec od razu ze decyzja jest negatywna? 4) jezeli studiuje to jaki dokument jest mi potrzebny zeby im to potwierdzic? wystarczy wziac legitymacje studencka ? czy trzeba zaswiadczenie czy indeks ze soba? z gory dziekuje za wszelkie przydatne informacje, pozdrawiam! Tomek
sly6 Napisano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2006 witaj co do odpowiedzi to : 1. Poinformuja Cie kiedy masz przyjechac do Ambasady(i wtedy wpuszczaja Cie bez kolejki) i moze byc tak ze bedziesz miec rozmowe tego samego dnia i dowiesz sie czy masz wize czy tez nie i odbierzesz paszport z wiza lub tez bez. 2.Dadza Ci znac pare dni wczesniej i pewnie listownie. 3.Najpierw musisz przyjechac do Ambasady aby Cie o tym poinformowali (moze byc tak ze nie bedziesz proszony na rozmowe i przyjedziesz o 14 po wize) 4.indeks ,legitymacja
Mr_T Napisano 6 Lipca 2006 Autor Zgłoś Napisano 6 Lipca 2006 minely juz 3 tygodnie i kilka dni i dalej nic, ani listu ani telefonu, nie wiecie moze jak mam sie z nimi skontaktowac ? telefon do ambasady odpada bo tam maja tylko automatyczna sekretarke a ryzykowac wyjazd do Warszawy to kosztowny pomysl a poza tym i tak moga mnie nawet nie wpuscic bo przeciez zabrali mi tam paszport, normalnie jakiej jaja sobie robia czy co? Poradzcie co mozna zrobic w tej sytuacji
sly6 Napisano 6 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2006 Mr_T mozesz napisac e-maila : Warsaw-im-enquiry@international.gc.ca
JacekN Napisano 7 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2006 jaja sobie robia czy co? Na ta ambasade sa same skargi. Sprawe poruszal nawet chyba Kongres Polonii Kanadyjskiej.
Mr_T Napisano 7 Lipca 2006 Autor Zgłoś Napisano 7 Lipca 2006 Napisalem im maila (ciekawe czy ktos to tam czyta? ale sprawa juz sie wyjasnila, dzisiaj dostalem list. Tym razem to chyba na poczcie sobie jaja robia bo list byl wyslany 29go czerwca. Ale mimo wszystko zgodze sie z tym ze to w jaki sposob ta ambasada funkcjonuje jest bynajmniej nieprzyjazny dla ludzi, niewiem jak to wyglada w innych bo to jest moja pierwsza stycznosc ze staraniami o wize ale zeby tak ludzi olewac, a ich tam nie obchodzi ze ktos z daleka przyjedzie stoi od 5 rano a oni sobie powiedza o 9:30 ze juz wnioskow nie rozpatruja, ani sie tam z nimi jak umowic bo zadzwonic nie mozna.... eh
sly6 Napisano 7 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2006 Mr_T tak jak napisales ze to 1 raz Twoj,z 2-3 lata bylo o wiele mniej osob starajacych sie o wize i mozna bylo przyjsc o 9 czy tez na 11 i wpuszczali ludzi (teraz tez tak moze byc w nie ktore dni a Ty popadles na ten z duza iloscia osob)a i to dotyczy okresu wakacyjnego jak i swiatecznego .I na kiedy masz termin,jak wiesz teraz mozesz wejsc bez czekania w kolejce i powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.