Jump to content

Czy mam szanse pracowac legalnie?

martha

Recommended Posts

Jestem w stanach nielegalnie od 1,5 roku, znalazlam pracodawce ktory chce mnie zatrudnic,mam tytul mgr i szanse pracy w zawodzie, co moge zrobic?Czy moge ubiegac sie o pozwolenie na prace?Jesli tak to na jakich warunkach?Czy moj pracodawca moglby mnie sponsorowac?Bardzo zalezy mu zeby mnie zatrudnic ze wzgl na moje kwalifikacje i doswiadczenie.Co mozna w tej sytuacji zrobic?

Dziekuje za wszelka pomoc

Nie masz zadnych szans na legalna prace w usa... zlamalas prawo i juz niedlugo bedziesz traktowana jako przestepca jesli wejdzie ta dziwna emigracyjna poprawka do ustawy ale odbiegajac od tego sprawa wyglada tak... jestes nielegalnie nia masz szans na zalegalizowanie pobytu i pracy w usa przez pracodawce musisz wrocic do polski wtedy pracodawca moze ubiegac sie o wize dla ciebie i sponosorowac cie w czasie procesu innej szansy na legalna prace nie ma....

innej szansy na legalna prace nie ma....

i znow sie z Toba nie zgodze...jest wyjscie jak mozna zalegalizowac pobyt bez powrotu do Polski.Slub z obywatelem.Mowie tu oczywiscie o slubie z milosci a nie papierowym,bo to drugie nie przejdzie.....

NO ja sie zgadzam to jedyna szansa na zalegalizowanie pobytu slub z obywatelem lub rezydentem... ale to trwa... raczej minimum 2 lata w przypadku nienaturalizowanych obywateli usa a w przypadku slubu z rezydentem jest to kwestia naprawde kilku lat nie mniej niz 3-4 i to w przyplywie szczescia.... ale i w tych przypadkach mowie o slubie nie zawsze dostaniesz legalizacje swojego pobytu bez powrotu do kraju... niestety nie wiem jakie moga byc przyczyny odmowy wydania papierow w tym wypadku....

Mowie tu oczywiscie o slubie z milosci a nie papierowym,bo to drugie nie przejdzie.....

Jak to nie przejdzie? Podobno takich małżeństw jest od cholery i trochę i niektóre przechodzą interview bez problemu.

Poza tym małżeństwo wcale nie musi być zawarte z miłości. Dla USCIS liczy się tylko to czy nie było zawarte dla papierów. Nawet nie musi zostać skonsumowane.

A ostatnio gdzieś wyczytałam że dopuszcza się małżeństwo dla papierów, pod warunkiem nie są one jedynym powodem zawarcia małżeństwa i nie było w związku z zawarciem małżeństwa żadnych "pobocznych biznesików" z zapłatą i robieniem przysługi włącznie. Małżeństwo ma nie być fikcyjne i tylko to obchodzi USCIS. Nie wiem jednak czy to co wyczytałam jest prawdą.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...