palmofon Napisano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2006 Hej Mam takie pytanko. Mam paszport (czerwony), wazny jeszcze pare lat a w nim promese. Gdybym chcial teraz zmienic paszport na nowy, biometryczny i nie chcialbym sie bujac do USA z dwoma paszportami, to czy istnieje mozliwosc "przeniesienia" promesy ze starego do nowego paszportu? Jezeli tak to jakie formalnosci sa z tym zwiazanei czy znow czeka mnie interview, czy jest to kwestia tylko dostarczenia paszportow do ambasady?
izza Napisano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2006 Waznosc wizy nie ma nic wspolnego z waznoscia paszportu.Jezeli zmienisz paszport i chcesz "przekleic " wize do nowego paszportu, ambasada anuluje wazna promese i bedziesz musial starac sie o nowa. Niestety musisz jezdzic z dwoma paszportami.
miles Napisano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2006 A po co ci nowy paszport wogole juz je wyrabiaja z tymi danymmi ?
palmofon Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2006 Chyba wyrabiaja juz nowe. A pytam z ciekawosci bo kiedys bede musial wymienic paszport (mam jeszcze sporo czasu). Promese mam wazna kilka lat dluzej niz paszport wiec pewnie mnie spotka taka sytuacja. Wydaje mi sie ze kiedys byla taka mozliwosc.
sly6 Napisano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2006 palmofon nie ma tzw przeniesienia wizy do nowego paszportu ,musisz sie starac od nowa(aby wysylasz wniosek DHL plus paszport i oplate za wize) i moze byc tak ze nie wydadza Ci wizy lub tez zaprosza Ciebie na rozmowe wiec lepiej jezdzic na dwoch
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.