Skocz do zawartości

U konsula

Pemek33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaproszenie sie podbija, a nie załatwia, i nie u adwokata tylko u notariusza. Notariuszem może w USA zostać praktycznie każdy. Notariusz ma tylko sprawdzić czy zgadza się imie i nazwisko podpisującego i nic poza tym. Pieczątka notariusza nie jest gwarancją poprwności wypełnienia dokumentu ani prawdziwości danych (z wyjątkiem imiania i nazwiska).

Nie jest też szczególnie trudno taka pieczątkę załatwić.

Powody podejrzeń konsula mogą być takie:

- wujek faktycznie wystawił 6 tys zaproszeń ;)

- ktoś kto nazywa się tak jak wujek robi przekręty i wystawia zaproszenia za pieniądze

- mają błąd w komputerze

Konsul nie ma żadnego powodu by robić "wałek" bo wolno mu odmówić wam wizy na podstawie własnego widzimisię i wcale sie nie musi z tego tłumaczyć.

Napisano

Słuchaj ale na zaproszeniu było wybite przez Adwokata i pieczątka imienna a 6 tysięcy zaproszeń to nie wystawił bo to cała wieś u mnie więc wygladdało to jakby sobie robił wałek ze mnie mozna mu ale koleś był OK paszporty zostawił i wpisał na wniosnku moim 3 lata wiec nawet wujek może potwierdzić że wysyłał mi zaproszenie więc myśle ze będzie wszystko OK 8)

Napisano
Słuchaj ale na zaproszeniu było wybite przez Adwokata i pieczątka imienna    a 6 tysięcy zaproszeń to nie wystawił bo to cała wieś

Nie twierdzę ze akurat Twój wujek wystawił tyle zaproszeń, ale są oszuści zajmujący się tym "zawodowo" więc 6 tys to wcale nie jest jakaś oszałamiająca liczba ;) A jesli ten ktoś podpisuje się takim samym imieniem i nazwiskiem co wujek to w kompie maja taką a nie inną informację.

Napisano
No ale przecież był adres i dzieci i lata

Ja nie jestem pracownikiem konsulatu i nie wiem co mają w kompie. Pewnie po dokładnym sprawdzeniu konsul dojdzie do wniosku że jednak nie chodzi o Twojego wujka. Albo w kompie jest błąd i trzeba będzie to potem sprostować. Tyle że musi to zrobić wujek a nie Ty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...