Jump to content

Przedluzenie wizy H1B o kolejne 3 lata - problem

Recommended Posts

Czy ktos przedluzal wize H1B o kolejne 3 lata?

Jestem na wizie H1B juz 1 rok i zaczynam myslec o przedluzeniu ale mam problem - slyszalem ze do formularza o przedluzenie H1B naezy dolaczyc W-2(odpowiednik olskiego PIT-11) lub wszytskie paychecki za poprzednie 3 lata od pracodawcy? Ja nie mam zadnego paychecku za pierwszy rok, w firmie spytali czy moga mi placic cash'em bo cos im tam nie pasowalo a ja sie zgodzilem, teraz nie moga wystawic mi nic innego.

1) Jakie dokumenty sa potrzebne do przedluzenia H1B (oprocz tych co do podstawowej typu dyplomy itp)?

2) Czy potrzebuje do przdluzenia W-2 i paychecki za okres zatrudnienia?

3) Czy suma na W-2 musi zgadzac sie z suma z umowy ($/godzine/tydzien) z dokumentow H1B i co jelsi ktos bylo chory i W-2 ma sume np 20tys$ a powinien miec 35tys$??

dziekuje za pomoc, czekam na wasze doswiadczenia?

Czy ktos przedluzal wize H1B o kolejne 3 lata?

Jestem na wizie H1B juz 1 rok i zaczynam myslec o przedluzeniu ale mam problem - slyszalem ze do formularza o przedluzenie H1B naezy dolaczyc W-2(odpowiednik olskiego PIT-11) lub wszytskie paychecki za poprzednie 3 lata od pracodawcy?

OWSZEM TAKIE COS MA JUZ OFICJALNIE ZACZAC OBOWIAZYWAC OD 2007 ROKU.

Ja nie mam zadnego paychecku za pierwszy rok, w firmie spytali czy moga mi placic cash'em bo cos im tam nie pasowalo a ja sie zgodzilem, teraz nie moga wystawic mi nic innego.

??? NO TO SUPER, ZAROBILES PIENIADZE, ALE TERAZ BEDZIE TRZEBA SIE WYTLUMACZYC DLACZEGO MIALES PLACONE GOTOWKA. JAK MNIEMAM DALI CI 1090. A SWOJA DROGA JAK MOGLO IM COS "NIE PASOWAC"?  

1) Jakie dokumenty sa potrzebne do przedluzenia H1B (oprocz tych co do podstawowej typu dyplomy itp)?

CALA MASA DOKUMENTOW WLACZNIE Z LC ITD.

2) Czy potrzebuje do przdluzenia W-2 i paychecki za okres zatrudnienia?

TAK. JESLI NIE BEDZIESZ MIAL TO IMMIGRATION (NA DZIEN DZISIEJSZY) MOZE, ALE NIE MUSI, KAZAC CI TO DOSLAC. WERSJA W ROKU 2007 MA BYC TAKA: JESLI NIE BEDZIE UDOWODNIONE ZE DANA OSOBA SPELNIALA WYMOGI H1B (TAX RETURNS I W-2 I/LUB INNE WYMAGANE) WTEDY DANA OSOBA NIE MA PRAWA MIEC PRZEDLUZONE WIZY PRACOWNICZEJ.  

TAK SAMO JESLI BEDZIESZ SIE STARAL O GREEN CARD PRZEZ EB - BEDA WYMAGANE POWYZSZE DOKUMENTY.  

3) Czy suma na W-2 musi zgadzac sie z suma z umowy ($/godzine/tydzien) z dokumentow H1B i co jelsi ktos bylo chory i W-2 ma sume np 20tys$ a powinien miec 35tys$??

MUSI SIE ZGADZAC BADZ BYC WYZSZA. NIKT NIE BYL CHORY NA $15,000 CHYBA, ZE BYL TO NAPRAWDE WYPADEK LOSOWY. ZAWSZE MOZESZ SPROBOWAC DOSTARCZYC DOKUMENTY, KTORE DALES OD LEKARZA PRACODAWCY W ZWIAZKU Z CHOROBA.  

ZGLOS SIE DO OSOBY, KTORA ZAJMOWALA SIE TWOJA SPRAWA I ONA POWINNA CI WYJASNIC JAKIE SA TERAZ PRZEPISY.

dziekuje za pomoc, czekam na wasze doswiadczenia?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...