Andy 01 Napisano 30 Września 2006 Zgłoś Napisano 30 Września 2006 Witam wszystkich. Jestem zainteresowany wyjazdem do Kanady jako przedsiębiorca. Mam 45 pkt. i 200.000 $CAN. fizycznie, oraz jako inwestor prywatny, rozpoczęte 3 budowy domów na sprzedaż w granicy Warszawy. Nie posiadam wymaganych 300 000 $CAN.na chwilę obecną, ponieważ są one w obrocie. Moje pytanie brzmi: jakie mam szanse , ... czy poczekac do sprzedaży domów, a będzie to jesień przyszłego roku, ... czy złożyc aplikację już teraz załączając akty notarialne oraz pozwolenia na budowę. Z góry dziękuję za rady i komentarze. Pozdrawiam, Andrzej.
sly6 Napisano 30 Września 2006 Zgłoś Napisano 30 Września 2006 zobacz na ten link : http://www.cic.gc.ca/english/business/index.html powodzenia
Andy 01 Napisano 1 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Października 2006 Dzięki kolego, ale te linki znam już chyba na pamięc. Chodzi mi o praktyczną stronę zagadnienia ... jak mam postąpic ?, bo nie wyobrażam sobie że mając 300 000 $ CAN, to jest przeszło 800 000 PLN. będę je trzymał na koncie przez 2 lata, aż otrzymam łaskawie odpowiedż z ambasady. Zresztą jest tam mowa o innych aktywach i papierach wartościowych wchodzących w skład majątku. Pytanie wciąż aktualne, czekam na komentarze od wszystkich. Pozdrawiam, Andrzej.
maciopa Napisano 1 Października 2006 Zgłoś Napisano 1 Października 2006 Pomyśl nad sponsorowaniem sobie zielonej karty do USA. Jest specjalny program dla inwestorów. Chyba że to MUSI być Kanada.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.