sly6 Napisano 10 Października 2006 Zgłoś Napisano 10 Października 2006 widze ze musze Ci pewne sprawy wyjasnic,po pierwsze to te niby wizy 10 letnie to sa promesy abys mogla przez okres 10 lat w kazdej chwili wjechac na teren USA ale na granicy urzednik i tak wydaje zgode na ile wjedziesz i czy wogole wlecisz (najczesciej daja na max.6 miesiecy pobyt). Druga sprawa ze Ciocia moze Ci przyslac zaproszenie I-134 http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-134.htm i tam bedzie ze ja stac na utrzymanie Ciebie .Mozesz wziasc zaswiadczenie z pracy ale pamietaj ze tam pracujesz na okresie probnym i pewnie to napisza.
sniegmac Napisano 10 Października 2006 Zgłoś Napisano 10 Października 2006 nic nawet nie wspominaj ze matka jest nielegalnie bo na pewno nie dostaniesz, nie wpisuj ze wogole jest w usa. niech Ci ciocie wysle jakies potwierdzenie ze lecisz na slub kuzynki i tyle, jest duzo historyjek ktore mozesz powiedziec konsulowi i miec na to papiery, grunt to pomysl
sly6 Napisano 10 Października 2006 Zgłoś Napisano 10 Października 2006 Lepiej napisz bo wiele osob wpisalo ze maja kogos w USA nielegalnie i dostalo wizy a to wszystko zalezy co Cie trzyma w Polsce oraz ze wrocisz tzn patrza na Twoja osobe i pamietaj ze jesli zlapia Cie na klamstwie mozesz sie pozegnac na wiele lat z wyjazdem do USA.
galopujący słoń Napisano 11 Października 2006 Zgłoś Napisano 11 Października 2006 OGULNIE, PRUBNY, MUWIC - marna prowokacja "studentko". Ja skończyłem podstawówkę, ale nie umiałbym tylu błędów ortograficznych zrobić. Zawsze uważałem, że za głupi jestem na studia, ale albo się myliłem, albo poziom nauki w szkołach w Polsce spadł "na łeb" podczas kilku ostanich lat mojego pobytu w USA. Wolałbym żeby to była jednak ta pierwsza ewentualność.
miles Napisano 11 Października 2006 Zgłoś Napisano 11 Października 2006 A widze ze woda sodowa juz ci w USA do glowy uderzyla to nie jest forum odnosnie bledow ortograficznych ale odnosnie informacjii na temat USA !!!!!!! Gdbybys zrobil to jako tylko wtracenie to jeszcze bym zrozumial ale ty galopujący słoń nie wniosles nic innego do tego tematu. Dziewczyna napisala pozatym ze jest studentka turystyki a nie polonistyki !!!!! Mam nadzieje ze twoje przyszle posty bede bardziej przemyslane. :evil:
Marcin1920 Napisano 12 Października 2006 Zgłoś Napisano 12 Października 2006 Z całym szacunkiem, ale studentka drugiego (!) roku, nie powinna robić takich błędów. Moja kuzynka 7mio letnia, wie jak napisać mówić, ogólnie, czy próbny.
miles Napisano 12 Października 2006 Zgłoś Napisano 12 Października 2006 Ty a moze jest dysortografikiem czy jakos tak ( nie pam pamietam jak to sie nazywalo) Z calym szacunkiem ale jeszcze raz ci mowie to nie jest forum na temat ortografii ale na temat USA.
studentka-w29311 Napisano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2006 czuje sie w tym momecie urazona... skoro niewiecie jaki jest glowny powud tego dlaczego tak pisze to sie nieodzywajcie. cieszcie sie ze wy niemacie problemow z pisownia...
marytylermoore Napisano 12 Października 2006 Zgłoś Napisano 12 Października 2006 nie sadze zeby kogokolwiek interesowal "gluwny powud" tego, ze walisz takie"byki". Z dysortografia mozna walczyc na rozne sposoby - najprostszy to autokorektor...To po prostu przerazajace. Zmien nick na inny i bedzie ok.
miles Napisano 12 Października 2006 Zgłoś Napisano 12 Października 2006 Ja mysle ze ona ma poprstu taki ,,styl"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.