mi0706 Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 rodzice wyslali mi paczke z polski o wagdze ok 20 kg przez poczte polska. Paczka doszla po 3 tygodniach (chociaz mowili ze w ciagu 2 dojdzie). Cena - 300 zl a dlaczego aż 300 zł? Czyżby jakieś drogie ubezpieczenie?
polska201 Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 z tego co wiem to nie byla ubezpieczona. Nie bylo tam zadnych wartosciowych rzeczy wiec nie bylo potrzeby ubzezpieczac. Takie maja ceny:( niestety:(
mi0706 Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 z tego co wiem to nie byla ubezpieczona. Nie bylo tam zadnych wartosciowych rzeczy wiec nie bylo potrzeby ubzezpieczac. Takie maja ceny:( niestety:( No na stronie PP jak również Pani w okienku powiedziała, że taka paczka (20kg do US) to 187 zł.
polska201 Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 nie pamietam jaka byla waga ale na pewno nie powyzej 20 kg. Paczka byla wyslana droga lotnicza, stad na pewno tez taka cena
WszystkozAmeryki_com Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Jeżeli była to przesylka ubezpieczona to nic dziwnego,ż ekosztowała aż 300zł,plus oczywiscie kwestia odleglości... Ale i tak uważma ze to dosyć drogo,tym bardziej jeżeli czekałeś na nia 3 tygodnie.
agata6 Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 Podbijam temat. Mam pytanie do tych co wysyłali paczki Pocztą Polską do USA. Jak sprawa wygląda z odbiorem na miejscu? Co jeśli adresata nie ma w domu? Paczka zostaje rzucona pod drzwiami? wiecie coś na ten temat? Dzięki za odpowiedź.
kzielu Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 Tak samo jak każda inna - trafi pod drzwi.
Karolcia2 Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 Mój Mąż za każdym razem dostaje zawiadomienie, że ma odebrać przesyłkę z poczty.
kzielu Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 Bo to troche zalezy gdzie sie mieszka i jakie sa zwyczaje w danym miejscu... ~14 lat temu mieszkalem w budynku z apartamentowcami gdzie byly normalne skrzynki i paczke z Polski postawila po prostu na gorze skrzynek pocztowych bo do srodka sie nie zmiescila. Wczoraj USPS zostawil mi paczke z Amazona pod drzwiami garazu (wiec teoretycznie moglbym rozjechac jakbym wyjechal nie patrzac czy cos stoi pod drzwiami) bo do drzwi nie mozna sie dostac z powodu ilosci sniegu a ja poddalem sie z odsnierzaniem czegokolwiek innego poza podjazdem do garazu...
KaeR Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 Podbijam temat. Mam pytanie do tych co wysyłali paczki Pocztą Polską do USA. Jak sprawa wygląda z odbiorem na miejscu? Co jeśli adresata nie ma w domu? Paczka zostaje rzucona pod drzwiami? wiecie coś na ten temat? Dzięki za odpowiedź. Dostaje awizo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.