Skocz do zawartości

Przesyłka z Polski do USA

zzztoppl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rodzice wyslali mi paczke z polski o wagdze ok 20 kg przez poczte polska. Paczka doszla po 3 tygodniach (chociaz mowili ze w ciagu 2 dojdzie). Cena - 300 zl

a dlaczego aż 300 zł? Czyżby jakieś drogie ubezpieczenie?

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

z tego co wiem to nie byla ubezpieczona. Nie bylo tam zadnych wartosciowych rzeczy wiec nie bylo potrzeby ubzezpieczac. Takie maja ceny:( niestety:(

No na stronie PP jak również Pani w okienku powiedziała, że taka paczka (20kg do US) to 187 zł.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
Napisano

Podbijam temat. Mam pytanie do tych co wysyłali paczki Pocztą Polską do USA. Jak sprawa wygląda z odbiorem na miejscu? Co jeśli adresata nie ma w domu? Paczka zostaje rzucona pod drzwiami? wiecie coś na ten temat? Dzięki za odpowiedź.

Napisano

Bo to troche zalezy gdzie sie mieszka i jakie sa zwyczaje w danym miejscu...

~14 lat temu mieszkalem w budynku z apartamentowcami gdzie byly normalne skrzynki i paczke z Polski postawila po prostu na gorze skrzynek pocztowych bo do srodka sie nie zmiescila.

Wczoraj USPS zostawil mi paczke z Amazona pod drzwiami garazu (wiec teoretycznie moglbym rozjechac jakbym wyjechal nie patrzac czy cos stoi pod drzwiami) bo do drzwi nie mozna sie dostac z powodu ilosci sniegu a ja poddalem sie z odsnierzaniem czegokolwiek innego poza podjazdem do garazu...

Napisano

Podbijam temat. Mam pytanie do tych co wysyłali paczki Pocztą Polską do USA. Jak sprawa wygląda z odbiorem na miejscu? Co jeśli adresata nie ma w domu? Paczka zostaje rzucona pod drzwiami? wiecie coś na ten temat? Dzięki za odpowiedź.

Dostaje awizo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...