Jump to content

Legalnie w USA

kantowa

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Jak przeczytasz CAŁE forum to będziesz miała obraz co można zrobić aby móc mieszkać w USA legalnie.

witam wszystkich,

przez cały dzionek żem czytał w tym forum, i niestety doszedłem do wniosku że jest to niemożliwe :evil:

bo jestem już żonaty, moja rodzina w stanach jest na "przedłużonej" wizie turystycznej :wink: , nie mam 1.000.000$ na inwestycje... :D

czy z wizą h2b można po upłuwie tych 3 lat opuścić usa i dopiero ponownie sie starać o następną h2b, czy można se załatwić kolejną będąc jeszcze w stanach, przed upływem starej wizy sie rozumie? czy ożna tak robić w nieskończoność, czy możliwa jest wtedy jakaś zielona karta, czy tam naturalizacja?

a co do sponsora z rodziny, jak bliska musi to być rodzina?

sorry że pewnie powtarzam pytanie już kiedyś zadane, ale czytałem i czytałem i już teraz nic nie wiem, szybko sie gubie w biurokratycznych sprawach...

i jeszcze coś na stronie prawoimigracyjneusa.com/zielonakarta jest napisane:

16. Ubiegam sie o zalegalizowanie statusu na podstawie sponsorowania przez prace. Mam dosc duzo pieniedzy w banku. Czy nadal potrzebuje sponsora aby mnie sponsorowal?  

Nie, jesli ma Pan sam wystarczajace srodki wlasne - wtedy nie potrzebuje Pan sponsora.

o co tutaj chodzi? można sie samemu sponsorować??

a kilka postów wyżej to admin zamiast tego spamera od britney to mój post wykasował, tak by the way... :roll:

hej, ja obecnie jestem legalnie w usa...ale mi sie udalo przez loterie wizowa,ale tego juz dla Polakow nie ma.. a szkoda..

moim zdaniem :

wyjazd do usa i slub z obywatelem, co nie jest za dobrym sposobem ale bardzo skutecznym w ciagu 6 m-c masz zielona karte,

albo wyjazd tam,znaleznienie sobie szkoly, moze byc nawet jezykowa, ale dobra...zlozenie dokumenetów alby Cie przyjela a potem o zmiane statusu na studencki, wtedy mozesz zostac legalnie ,ale musisz sie uczyc...jezeli chodzi o szkoly jezykowe to okolo 4-5 godzin dziennie, ale nauka w intensywnym kursie obowiazkowa...duzo tego w necie mozesz poczytac...pomyslisz ze lepiej starac sie o F1 z Polski, a ja Ci mowie ze z polski jest duzo duzo duzooo ciezej niz starac sie bedac juz tam....oczywiscie nie mozesz pracowac, no ale nielegalnie mozesz:P...a moze wtedy kogos poznasz i sie hajtniesz...hm..znow wracam do kwesti slubu, no ale to juz lepsze kogos poznac kiedy sie uczyc a nie jechac tylko z mysla by sie hajtnac...:D...pozostaja Cijeszcze wizy pracowniczze ale do tego musisz miec dobregto pracodawce...a z tym tez nie ejst latwo ...wiec zostaje:

1) slub dla legalizacji

2) studia w usa, i moze wtedy kogos sie pozna, slub z wyboru :D....

pozdrawiam:)

oczywiscie to jest moje zdanie, ale znajac zycie najlepsze rozwiazanie...bo pracownicza viza trzyma Cie u jednego pracodawcy , chbya ze mozesz zmienic no ale ...nie jest latwo nawet znalezc takiego pracodawce...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...