aga-tb Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Witam wszystkich, Mialam wczoraj przesluchanie o otrzymanie wizy turystycznej do Stanow w Londynie, w ktorym mieszkam dwa lata. Pracuje legalnie i nie bieduje. Wizy nie otrzymalam poniewac cytuje: " jest Pani z kraju trzeciego swiata i na takich ludzi musimy uwazac" !!! To sa naszy sojusznicy! Nawet nie wiedza gdzie Polska lezy! Na parzporcie jak byk pisze "Unia Europejska". Powiedziano mi rowniez, ze jestem za krotko w Anglii aby zostala przyznana mi wiza. Powiedziano mi, ze moge probowac ponownie najlepiej za rok jezeli w Londynie, albo nawet teraz tylko, ze w Polsce poniewaz byc moze tam bede bardziej w stanie udowodnic powiazania z krajem. Jak ja mialbym udowodnic im powiazania i chec powrotu do kraju skoro i tak tam nie mieszkam tylko w Anglii! Co byscie mi poradzili??? Wszelkie porady bede bardzo docenione. Z gory piekne dzieki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miles Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Aga nie jestes jedynym przypadkiem osoby ktora ubiegala sie o wize w Londynie i dostala odmowe , ale to jak powiedzial do Ciebie konsul to nadaja sie tylko do TV program typu . ,,Uwaga"itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
olkaS Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 a ja mam pytanie o ewentualne staranie sie o wize J-1 po odmowie turystycznej ( w zasadzie w krotkim terminie po) bo chcialabym leciec w marcu do miami na festiwal i niestety nie jestem pewna czy zdolam zalatwic calego internshipa do tego czasu, wiec myslalam o aplikowaniu o turystyczna w styczniu zeby na ten marzec zdazyc, wrocic i dalej zalatwiac papiery na praktyke... czy gdybym nie dostala w styczniu to mialoby to duzy wplyw na szanse na J-1??? z tego co czytalam to odczekac rok zalecaja w przypadku tego samego typu wizy (prosze o poprawienie mnie jesli sie myle) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 olkaS wazne beda papiery na J-1,jesli beda kompletne to dostaniesz wize . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.