jacques Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Witam! Mam pytanie odnosnie emigracji do Kanady korzystajac z opcji "skilled worker". Jak najlepiej zlozyc wniosek? Czy znajde odpowiednie profesjonalne biuro znajdujace sie w Polsce, czy powinienem wybrac te znajdujace sie w Kanadzie? A moze wypelnic to samodzielnie? Chcialbym do sprawy podejsc profesjonalnie. Dziekuje za pomoc. JR Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Wszystko wypelnisz sam i bez zadnej pomocy a tutaj zobacz ile czasu czeka sie na rozmowe jak skladasz papiery przez Quebec no i na sama wize imigracyjna: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/e...imes-table.html http://www.cic.gc.ca/english/department/ti...killed-que.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej27 Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Sly ma rację....Da się samemu to zrobić...i nie jest to majstersztyk....Tylko uważnie poczytaj i już...Po co nabijać kasę innym....Oni i tak Ci nie pomogą jeśli Ambasada nie będzie chciała czegoś przepuścić...i kropka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Andrzej27 a jak tam Twoja sprawa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej27 Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Hmm..... Badania z Lądka są już w ambie i są ok....byłem i pytałem....Bardzo miła pani powiedziała mi 23 listopada, że w styczniu będzie wiza....Więc się uczę, bo 10 lutego zdaję TOEFL, a 2 marca mam zamiar lecieć... Więc wszystko seems to be ok..... Pozdrawiam serdecznie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmc-88 Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 andrzej ile trwał cały okres tego oczekiwania załatwiania itd. zycze najlepszego wyniku na tescie i powodzenia pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej27 Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 hmm.... De facto będzie prawie 2 lata.....Ale to i tak szybko.... Najpierw przygotowania do IELTS...(równolegle do CAE więc nie było to zbyt oppressive :wink: )Potem exam w czerwcu 2005...Złożenie papierów - Lipiec 2005...Processing od 3 sierpnia.... Teraz jest jednak Simplified Procedure...I tam z examem z języka jest inaczej....I w ogóle dokumenty się później dosyła.... Ale to już trzeba indywidualnie dogrywać... Powodzenia życzę.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej27 Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Kasuję bo wpadło 2 raz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Andrzej a no szybko to zlecialo jak widze,,,i gdzie bedziesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej27 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 No plan jest na Calgary..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.