Skocz do zawartości

którą wizę "trudniej" Waszym zdaniem otrzymać: usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

którą wizę "trudniej" Waszym zdaniem otrzymać: usa czy kanadyjską? bo siedze juz od pol godziny i sie głowie bez sensu pewnie od ktorej zacząc a to juz za tydzień...jestem blondynką w dodatku ciemną stąd takie dylematy;)

Napisano

Przepraszam ze pytam, ale co jest za tydzien?? Chyba nie chcesz powiedziec ze za tydzien lecisz tylko jeszcze nie wiesz gdzie. Jak tak to gratuluje podejscia i chyba lepiej dla ciebie jak zostaniesz w kraju.

Napisano
Przepraszam ze pytam, ale co jest za tydzien?? Chyba nie chcesz powiedziec ze za tydzien lecisz tylko jeszcze nie wiesz gdzie. Jak tak to gratuluje podejscia i chyba lepiej dla ciebie jak zostaniesz w kraju.

Za tydzien to ja jade po wizy (dwie). A gdzie lece - do kraju w ktorym nie potrzeba wiz. Wszystko jasne? ;)

Napisano
zacznij od Amerykanskiej ale to wszystko zalezy od Twoich motywow wyjazdu i Twojego zycia w Polsce (tzn czy pracujesz,czy sie uczysz itp)

Ja musze przejechac pół Polski do Warszawy wiec planuje zrobic to tak, ze jednego dnia zloze w kanadyjskiej ( i jak dostane to tego samego dnia zwrócą mi paszport i wtedy oplacę na poczcie na drugą wizę) a na następny dzień do ambasady usa bo tam od razu nie uzyskam z ewentualną wizą i przesla mi po kilku dniach. Nie bede musiala jechac tam 2 razy.

Napisano
zacznij od Amerykanskiej ale to wszystko zalezy od Twoich motywow wyjazdu i Twojego zycia w Polsce (tzn czy pracujesz,czy sie uczysz itp)

Ja musze przejechac pół Polski do Warszawy wiec planuje zrobic to tak, ze jednego dnia zloze w kanadyjskiej ( i jak dostane to tego samego dnia zwrócą mi paszport i wtedy oplacę na poczcie na drugą wizę) a na następny dzień do ambasady usa bo tam od razu nie uzyskam z ewentualną wizą i przesla mi po kilku dniach. Nie bede musiala jechac tam 2 razy. Aaaa mam dwa pytanka odn wniosku kanadyjskiego: wpisuje zawód wykonywany: STUDENT? A miesiczny dochod netto skoro nie pracuje to mam wpisac tyle ile srednio pijawia mi sie na koncie np. stypendium?

Napisano

kasiaaa co do oplaty za wniosek to tak mozesz zrobic ,sam tak samo zrobilem ze dzien wczesniej zaplacilem ;) ,

Mozesz napisac we wniosku ze jestes studentem oraz ile dostajesz stypendium .

• 2 tygodnie później...
Napisano

Udało mi się zdobyć te dwie wizy i to w dwa dni!! W ambasadzie kanadyjskiej spędzilam 5godzin!! okolo 30% ludków nie dostało. Niespodzianką bylo dla mnie otrzymanie wizy usa w przeciągu 50min (stanie w kolejce dwie godziny wczesniej jest zbędne bo po prostu mozesz wejsc 20 minut wczesniej jak stoisz na początku kolejki wiec po co?) Odbyło sie wszystko migiem i doslownie po 50 minutach wyszłam happy:) W amerykanskiej pytała dość dogłębnie o studia i w zasadzie tylko o to. Nie chciala ogladac wyciagów z banku czy zaproszenia. W[beeep]ił mnie tylko cieć co stoi przed drzwiami i wydaje rzeczy z depozytu a tak to ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...