Skocz do zawartości

Telefon Komórkowy?

qnnq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesli ktos bedzie w okolicach Chicago i telefon potrzebuje glownie do dzwonienia do USA, albo np. zeby do niego ktos dzwonil z Polski (a teraz to minuta do USA taniej jak po Polsce :)) to polecam USCellular.

Za 60$ (miesiecznie) i jest to pre-paid, nie abonament mamy 600 minut, do tego nie placimy za polaczenia odbierane i po 7 wieczorem i w weekendy mamy damowe rozmowy.

To jedyny taki operator (jesli ktos zna innego to prosze podac),ktory oferuje uslugi na poziomie abonamentu, ale w ofercie pre-paid.

WADY: telefony w ofercie nie sa na karty GSM (ceny tel. od 30$ w gore), ale mozna znalezc jedna nokie chyba 6100 na GSM.

Zasieg glowie w stanie IL i chyba na zachodnim wybrzezu, w innych strefach liczy jako roaming :)

T-Mobile tez niczego sobie, ale nie ma chocby tych darmowych wieczorow i weekendow.

• 3 tygodnie później...

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czekaj.. wiesz co to jest abonament? Abonament to to jak płacisz coś miesięcznie, rocznie itp. Mowisz ze to prepaid w ktorym placissz $60 miesiecznie.. LOL

Napisano
Czekaj.. wiesz co to jest abonament? Abonament to to jak płacisz coś miesięcznie, rocznie itp. Mowisz ze to prepaid w ktorym placissz $60 miesiecznie.. LOL

Placisz $60 i masz to co napisalem, nie chcesz rezygnujesz, zasadnicza roznica to taka ze masz darmowe wieczory i weekendy. Abonament to jest cos do czego jestes zobowiazany przez jakis okres czasu, tutaj tego nie ma.

To nie jest deklaracja kwoty, to poprostu plany taryfowe dla pre-paidow i w zadnym wypadku nie mozna tego nazywac abonamentem, a jak sie chce 600 minut w T-mobile na karcie to tez trzeba kupic karte o podobnej kwocie.

Napisano

hej. czy ktos moglby poradzic mi w sprawie telefonow komorkowych? chodzi mi konkretnie o cos takiego - chcialbym wziac z soba telefon, ktory uzywam w polsce (obsluguje zakres 1900 wiec mysle ze nie bedzie z nim problemow w usa) i do niego kupic tylko prepaidowa karte sim. czy cos takiego jest mozliwe, a jesli tak to jakie sa oferty operatorow? chodzi mi o mozliwosci na terenie stanow virginia/maryland (bo oferty operatorow chyba nie sa identyczne na obszarze calych stanow?).

• 4 tygodnie później...
Napisano

Popatrz na strony www.t-mobile.com i www.cingular.com Tam jest wszystko :] Jeśli chcesz coś więcej o T-Mo, to po prostu napisz :]

A co do "opłacalności" otrzymywania rozmów...W T-Mobile Prepaid jest "Gold Rewards" i tam otrzymujesz więcej minut i twoje konto nie wygaśnie przez rok od każdego doładowania. Żeby uzyskać Gold Rewards, trzeba doładować konto łączną kwotą $100 (pieniądze które masz na starterze od razu też się liczą). A w jakimś planie masz ich kilka razy więcej! Więc nie mów, że się nie opłaca, bo minuty są tańsze niż w Polsce.

Cena za minutę przed Gold Rewards: 15c

W Gold Rewards dostaniesz 15% więcej minut.. Niestety, jeśli uwielbiasz SMS-y to mam złą wiadomość - SMS od Czerwca 07 będzie kosztował 15c.. czyli drożej niż minuta w Gold Rewards.. lol

Napisano

no i co, nikt nie jest w stanie odpowiedziec mi na pytania z poprzedniego posta? :P

czy w usa sa takie mozliwosci jak w polsce (kupujesz sam starter, wkladasz karte do swojego telefonu i dzwonisz)?

Napisano

spoko :P Ale.. jak to możliwe, że zacząłem odpowiadać a ty się upomniałeś w TYM SAMYM momencie? :> podejrzane :D

a i jeszcze jedno - niektórzy uważają, że w USA są tylko dwie sieci GSM - Cingular i T-Mobile. NIE! Jest jeszcze wiele, wiele innych, tyle, że nie mają zasięgu narodowego, a regionalny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...