mysza_myszynska Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 wyczytałam na jednym z wątków na tym forum, że ktoś wśród dokumentów składał list referencyjny od pracodawcy... Czy coś takiego jest wymagane za każdym razem w ramach kategorii skilled worker? nie chciałabym ujawniać pracodawcy swoich planów wyjazdowych. pozdrawiam.[/url] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej27 Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 hej myszko... Tentego.....musisz udowodnić...experience....może z poprzednich miejsc pracy wystarczy Ci, żeby dostać punktów dostatecznie dużo? Przeanalizuj.... Pozdrawiam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysza_myszynska Posted January 19, 2007 Author Report Share Posted January 19, 2007 Wszystko jasne - zaświadczenie, że pracuję mogę dostraczyć, ale żeby od razu list referencyjny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej27 Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Hmm...widzisz....ja nie jestem pewien jak teraz jest...Ale trzeba było zakres swoich zadań przyporządkować do numeru NOC (National Occupations Classification czy cuś...) i jakoś je opisać....To Twoja pierwsza praca? Nikt w Twoim miejscu pracy Ci takiego czegoś nie wyda? Jak nie pierwsza - popróbuj z poprzednimi miejscami pracy....Świadectwa pracy zaświadczą o okresie....A obowiązki swoje znasz jakie były....Może warto się tam wybrać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysza_myszynska Posted January 19, 2007 Author Report Share Posted January 19, 2007 tak naprawdę chodzi o mojego męża, który jest informatykiem. Od sześciu lat pracuje w wielkiej amerykańskiej firmie, znanej na całym świecie, tak więc zastanawiam się, czy aby samo świadectwo pracy nie wystarczy. On będzie głównym 'aplikantem'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej27 Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Obawiam się że nie..... Co wpiszesz w numer NOC? Ale najlepiej idź do ambasady i sprawę wyłóż jak ona wygląda...I Ci doradzą...Jesteś z Wawy (opis) to chyba nie będzie takie trudne..... Pozdrawiam i powodzenia życzę... A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 mysza_myszynska to moze napisz do tej osoby co tak napisala i bedziesz wiedziec co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
im26 Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Hejka, temat już troszkę stary,ale powiem jak my to załatwiliśmy... pracujemy razem w jednej firmie i tez obawialiśmy sie ze bedzie jakiś problem, powiedzieliśmy ze prawdopodobnie na wakacje pojedziemy na kolonie zagraniczna na dwa tygodnie jako opiekunowie do dzieci i potrzebujemy referencji-miało sie to odbyć w ramach przysługującego urlopu z racji tego ze zarobki w tej firmie raczej nie naleza do najchojniejszych bez mrugniecia okiem wypisała nam stosowne referencje a w wakacje.... -No cóż,przepraszamy Pani Dyrektor ale niestety,spóźniliśmy sie z dokumentami i wzięli inne osoby :) U Ciebie sytuacja jest na pewno inna,ale rusz wyobraźnią-zawsze coś można wymyślić pozdrawiam wszystkich startujących na Piękna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.