pawcio Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 jestem zlotnikiem i znalazlem swoj zawod na liscie "under pressure" wiec z tego co sie orjetuje moge ubiegac sie o wize pracownicza tak ?? jesli tak to: -mam znalesc pracodawce ktory mnie zatrudni -mam ulatwione procedury wizowe -po przyjezdzie do kanady moge starac sie o zmiane statusu pobytu mam racje czy nie mam i teraz najwazniejsze nigdzie nie moge znalesc zarobkow w moim zawodzie interesuje mnie alberta bo mam tam daleka rodzine i bede sie mogl u nich na poczatek zaczepic bede wdzieczny za kazda pomoc dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 witaj Podaje Ci linka na strone urzedu imigracyjnego : http://www.cic.gc.ca/english/work/index.html co do zarobkow to mozesz sprawdzic na tej stronie: http://www.alis.gov.ab.ca/wageinfo/Content...ePage&Page=Home Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio Posted February 1, 2007 Author Report Share Posted February 1, 2007 witajPodaje Ci linka na strone urzedu imigracyjnego : :ok: dziekuje ci za odpowiedz ale ja juz to znam chyba zle zadalem pytanie chodzi mi bardziej o to czy ktos cos takiego juz przerabial i wie to z praktyki a nie z teori co do zarobkow to mozesz sprawdzic na tej stronie: to tez juz widzialem tu zarobki podaja tak bardziej teoretycznie ( moze ktos zna kogos kto wie co i jak w tym zawodzie jest) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio Posted February 2, 2007 Author Report Share Posted February 2, 2007 w internecie jest napisane ze srednie zarobki to okolo 34 000$ czy takie zarobki na poczatek wystarczy?? na poczatku bede mieszkal u rodziny wiec bedzie troche taniej jak to wyglada w praktyce ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 pawcio jak rodzina pomoze to wystarcza takie zarobki,potem mozesz szukac czegos innego . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio Posted February 3, 2007 Author Report Share Posted February 3, 2007 dzieki bardzo czy jak bede w kanadzie na wizie pracowniczej to moge zmienic pracodawce mam przepracowane w swoim zawodzie 9 lat ale oficjalnie pracuje od roku wczesniej wszystko na czarno (uroki pracy w belgi) wiec chyba te 8 lat nie wliczy sie do doswiadczenia chociarz poprzedni pracodawca powiedzial ze da mi referencje czy mije papiery czeladnika bede sprawdzane w polscz w "cechu rzemiosl" dodam ze jak sie uda znalesc pracodawce to bede skladal papiery w paryzu bo obecnie jestem zameldowany belgi sory ze tak mecze wiem ze wszystko jest na www. ale tam jest napisane wszystko urzedowym angielskim a z tym jakos nie jest mi podrodze Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 pawcio mozesz zmienic pracodawce ale jesli dostaniesz pozwolenie z urzedu imigracji bo wiza jest przypisana na danego pracodawce. Najlepiej miec papiery na wszystko ale to dobrze ze pracodawca moze Ci wystawic takie zaswiadczenie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.