Hania Napisano 3 Marca 2007 Zgłoś Napisano 3 Marca 2007 a tak uzupelniajac temat.... jak zyje sie w reno? poza praca , poza imprezami, i mall'em , jesli jakis czas zostanie ... co wam sie tam podobalo? W Reno najlepsze sa okolice - Tahoe, Pyramid Lake, Virginia City itp. - tam mozna sie naprawde poczuc jak na wakacjach. Poza tym fajne sa obrzeza Reno, pojechac sobie gdzies autem na wzgorze i popatrzec na cala panorame . Ja osobiscie nie lubie samego downtown - jak juz ktos napisal, jest raczej syfiasto, dookola beton i budynki... Wyjatkiem jest okolica rzeki Truckee i parku obok, gdzie mozna fajnie spedzic wolne chwile nie majac np.auta zeby pojechac gdzies dalej. No i oczywiscie pogoda-to zdecydowany plus Reno dla tych, ktorzy lubia cieplo - jest goraco przez cale 4 miesiace, a deszcz pada tylko przez kilka dni w ciagu calych 4 m-cy
Pistol Napisano 3 Marca 2007 Zgłoś Napisano 3 Marca 2007 Jak najtaniej sie dostać do Reno? Ja sobie obmyśliłem że polecę do SF za 2700zł a potem Grayhoundem za 34 usd. Problem w tym że sama jazda autobusem trwa 6 godzin a po 19 godzinach lotu to może być zabójcze. Może macie jakieś lepsze pomysły za niewiele wieksze pieniądze?
Hania Napisano 3 Marca 2007 Zgłoś Napisano 3 Marca 2007 Wez lot docelowo do Reno, np. ja tak lecialam w zeszlym roku American Airlines za 2950zl Wawa-Londyn-Chicago-Reno. Duzo przesiadek, ale wygoda jesli chodzi o bagaz. Jesli lecicie w kilka osob, to najlepiej wypozyczcie auto z SF do Reno, z ubezpieczeniem powinno wyjsc max 100 dolcow (zalezy jaka wypozyczalnia, jaki dzien i ile macie lat).
Pistol Napisano 3 Marca 2007 Zgłoś Napisano 3 Marca 2007 A gdzie kupowałaś bilet? Jak narazie najtańszy bilet do Reno znalazłem za 3500.
Hania Napisano 3 Marca 2007 Zgłoś Napisano 3 Marca 2007 Bezposrednio u przedstawicielstwa AA w Polsce, a korzystalam z wyszukiwarki lotow kayak.com . Bilet kupowalam jakos na przelomie marca/kwietnia.
fifi Napisano 4 Marca 2007 Zgłoś Napisano 4 Marca 2007 Ja lecialam do Reno za 3000 zł (kupowalam bilet w maju) przez Frankfurt i SF, jakbym kupila z koncem kwietnia to mozna bylo za 2650 poleciec.
MichalKrakow Napisano 4 Marca 2007 Zgłoś Napisano 4 Marca 2007 Do uczestnikow h2b w Peppermill: cos czuje, ze pojedziemy tam najszybciej w polowie kwietnia...W zeszlym roku Emakopol wyslal ludzi na samym poczatku maja : )
Pistol Napisano 6 Marca 2007 Zgłoś Napisano 6 Marca 2007 ty mnie nie stresuj! nie chce mi się już siedzieć w Polsce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.