bosman77 Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Witam, W kwietniu wyjeżdżam na roczny kurs językowy do NYC i chciałbym wyrobić tymczasowe pozwolenie na pracę. Czy jest taka możliwość? Czy jako student kurs językowego mogę legalnie pracować poza kampusem? Czy ktoś może mi polecić sprawdzoną (wiarygodną) kancelarię z New Yorku, która byłaby mi w stanie pomóc? Za wszelkie informacje z góry dziękuję i pozdrawiam. :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Witam,W kwietniu wyjeżdżam na roczny kurs językowy do NYC i chciałbym wyrobić tymczasowe pozwolenie na pracę. Czy jest taka możliwość? Czy jako student kurs językowego mogę legalnie pracować poza kampusem? Czy ktoś może mi polecić sprawdzoną (wiarygodną) kancelarię z New Yorku, która byłaby mi w stanie pomóc? Za wszelkie informacje z góry dziękuję i pozdrawiam. :shock: Nie mozesz podjac pracy legalnej bedac na wizie studenckiej F-1, uczac sie w szkole jezykowej. Musisz byc studentem universytetu/collegu, aby moc wnioskowac o OPT po 9 miesiacach nauki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosman77 Posted February 16, 2007 Author Report Share Posted February 16, 2007 Dzieki Kuba za odp. A czy wystarczy ukończyć kurs 9 - miesieczny (full -time) np. operatora obrabiarek CNC ( certyfikat ukończenia bez stopnia associate degree) np. w BIRtraining w Chicago (nie jest to college ani uniwersytet)? Czy aby uzyskać prawo do rocznej praktyki OPT muszę mieć koniecznie stopień associate degree lub bachelor? Za odp. z góry dziękuję. :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Dzieki Kuba za odp.A czy wystarczy ukończyć kurs 9 - miesieczny (full -time) np. operatora obrabiarek CNC ( certyfikat ukończenia bez stopnia associate degree) np. w BIRtraining w Chicago (nie jest to college ani uniwersytet)? Czy aby uzyskać prawo do rocznej praktyki OPT muszę mieć koniecznie stopień associate degree lub bachelor? Za odp. z góry dziękuję. :shock: Nie wystarczy. Musi byc minimum associate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosman77 Posted February 20, 2007 Author Report Share Posted February 20, 2007 Dzieki za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.