bridgitka Napisano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 tak sie zastanawiam i cie?ko znale1c mi odpowied1: czy jest mo?liwośc zamiany wizy z W&T na wize potrzebną do intershipa - przy przebywaniu na terenie USA ?? Pozdrawiam, peace:)
bridgitka Napisano 2 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 ...chyba palne3am gafe ... co do tej zamiany, bo chodi mi w3aściwie o to, czy mo?na z W&T przejśa na internshipa, bez studiów w USA ... tak sobie, sie zastanawiam :?
Flame of Udun Napisano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 oficjalnie z J1/wt nie mozesz przejsc na J1/intern. Raczej watpie aby jakas fundacja chciala to zrobic jesli bedziesz w USA. F
Chomik Napisano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 Przeciez niemal wszyscy, ktorzy wyjezdzaja z Polski, ukonczyli studia u nas... Wiec nie chodzi tu o kwestie czy studiowalas w USA - chodzi o to, ze nie ma takiej mozliwosci... Nigdy o tym rowniez nie slyszalem, wiec cos jest na rzeczy. Nie mozesz przedluzyc tego rodaju wizy podczas pobytu na Work&Travel...
bridgitka Napisano 2 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 tak te? myśla3am ... ale nie szkodzi zapytaa:)grazie signor Chomik a signor Fiendix:)
Flame of Udun Napisano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 A teraz niech nam signorina bridgitka powie co chciala zakombinowac :wink: ? F
bridgitka Napisano 2 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 od razu zakombinowaa :wink: historia jest taka, i? pomyśla3am sobie, ?e bedąc na W&T mog3abym rozejrzea sie za miejscem na internshipa - zawsze to 3ątwiej na miejscu, a cie?ko znale1a coś przez net w specjalności dziennikarskiej ... widaa nie dane mi, chyba ?e poszukam, wróce i wtedy zaczne staraa sie o internshipa - ale my przecie? zawsze lubimy na skróty :wink: tanti auguri signor Fiendix a felice Anno Nuovo
Flame of Udun Napisano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 od razu zakombinowaa :wink: historia jest taka, i? pomyśla3am sobie, ?e bedąc na W&T mog3abym rozejrzea sie za miejscem na internshipa - zawsze to 3ątwiej na miejscu, a cie?ko znale1a coś przez net w specjalności dziennikarskiej dokladnie tak - najlatwiej poszukac na miejscu - przyjechac zalatwic J1 i znow wyleciec.. F
Chomik Napisano 3 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2005 tanti auguri (...) e felice Anno Nuovo Tanti auguri anche da parte mia... Mi sembra che possiamo parlare l'italiano :wink:
RaiN Napisano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2005 hej a ja mam jeszcze pytanie: czy mozna dostac J1 na Internship (planuje program Work Experience USA z CCUSA) nie majac przed wyjazdem znalezionej pracy? A jesli nie z programu takiego jak z CCUSA, to jak? Dodam, ze studiuje na drugim roku i po jego zaliczeniu planuje wyjazd. Aha, jeszcze jedno: czy trudno jest dostac w trakcie odbywania J1 przedluzenie i zaczac od nowa studia w USA i tam je skonczyc (przedluzajac sobie wize)? Czy pracodawca w USA moze w tym pomoc? pozdrowka, RaiN.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.