Skocz do zawartości

ile zarabia prokurator?

Lettice

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pamietaj tez, ze LLM nie dpuszcza cie do Bar-u w kazdym stanie.

Wiem, dlatego choćby z tego względu lepsze wyjście to 2 letnie JD. Poza tym podobno z JD łatwiej o pracę niż z LLM.

A odnośnie Bar-u - wiadomo, że trzeba zdać, choć zdawało mi się, że konieczny jest jedynie do kariery adwokata :oops:

A jeśli chodzi o legal writing i research methods - mogłabyś polecić jakieś pozycje(o ile istnieją) - to tak z ciekawości, bo przede mną jeszcze daleka droga.

Choć powoli tracę nadzieję na pracę jako prawnik w USA - jest tam bardzo duża konkurencja, a bliska mi osoba stwierdziła, że raczej nie ma możliwości, żebym dorównał prawnikom amerykańskim.

A dlaczego mas nie dorownac :?: Jezeli sie nie myle to masz taka sama glowe. Jak masz jezyk zalapany i znasz prawo to tylko poznac lokalny folklor i bedziesz dobrym layer 8) :) Zreszta i tak najprwdopodobniej nie zaczniesz we wlasne firmi ale w jakiejs korporacji gdzie przez pare lat bedziesz na samym koncy lancucha pokarmowego. Ale jak ise wykzesz to nie mysle ze bedziesz mial problem ze zrobieniem kariery.

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...