tina_2001 Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Mam male pytanko, bo byc moze ktos byl w takiej sytuacji jak ja. W kwietniu tamtego roku staralam sie o promese wizowa w Amabasadzie w Wawie. Dostalam na rok czyli do kwietnia 2007. Bylam w Usa od pazdziernika 2006 do poczatku kwietnia tego roku. Wrocilam w czasie, bez zadnego przesiadywania wizy. Waznosc promesy konczy mi sie z data 30.04.2007. Teraz chcialabym sie znow starac o promese, gdyz planuje wrocic do NY Po jakim czasie od ukonczenia waznosci tamtej promesy 'moge' starac sie o nowa? Wiem ze teoretycznie to mozna nawet na poczatku maja, ale czy to nie bedzie 'za wczesnie' i zbyt podejrzanie dla konsula, ze za szybko chce tam wracac ? Jesli ktos byl w podobnej sytuacji to prosze o rady thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 A no moze byc podejrzane ze chcesz tam szybko wrocic po tak krotkim okresie czasu jaki jestes w Polsce oraz ze dlugo bylas w USA.Tzn ze prawie nic Cie nie trzyma w Polsce... Nawet ludzie majacy promesy wizowe wazne 10 lat moga miec problemy z przekroczeniem granicy jesli byli np 6 miesiecy w USA i chca szybko tam wrocic . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tina_2001 Posted April 20, 2007 Author Report Share Posted April 20, 2007 Dzieki za rade:) Ja nie zamierzam na razie wyjechac, wole posiedziec troszke w kraju zeby nie miec problemow pozniej na JFK No ale konsul moze sobie pomyslec cos innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.