Rademedes Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Witam czy ktos ubiegal sie niedawno o wyjazd do Kanady na pobyt staly, czy to na sponsorowanie rodzin czy tez na innych. Moje pytanie dotyczy kwestii badan i ewentualnego interview, bede wdzieczny za informacje ile sie srednio czeka na interview po przeprowadzeniu badan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 sponsorowanie rodzinne to jedno a wyjazd na skilled woker to inna spraw. Jesli chodzi o skilled worker to najpierw skladasz papiery i czekasz na rozmowe (jest lub tez jej nie ma)i po rozmowie dostajesz papiery na badania medyczne a okres oczekiwania teraz sie skrocil i moze wyniesc do roku czasu a potem czekasz po badaniach na wize na pobyt staly . a jak rodzinnie to czeka sie z pare miesiecy jesli chodzi o wize dla malzonka . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted April 22, 2007 Author Report Share Posted April 22, 2007 Dobrze uscislijmy, chodzi o te typy wyjazdow w ktorych ostatnim krokiem przed interview sa badania lekarskie. Wiadomo, ze sa one wazne rok wiec i wjazd do Kanady musi sie odbyc w ciagu roku od ich zrobienia. Podobno czasem nie ma interview a dostaje sie papiery wyjazdowe. Wiadomo ze zbliza sie okres wyjazdow wakacyjnych i dlatego interesuje mnie czy na interview (jesli bedzie konieczne) czeka sie np. 2-3 miesiace po zlozeniu badan, czy ponad pol roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
tikirimali Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Rademedes ja na interview nie czekałam długo , bo nasze papiery doszły do W-wy 15-01 a pod koniec stycznia juz zadzwonili że 26-02 mam interview. Także można powiedzieć że to był express. Potem musiałam dosłać parę brakujących papierów.Za to teraz czekam nie wiadomo na co. Moje zdanie jest takie że każda kolejna osoba w ambasadzie mówi ci co innego (tak było w moim przypadku). Najpierw na interview babka powiedziała że oni są już gotowi dać mi wizę nawet w tym samym dniu, ale nie miałam paru dokumentów. Potem jakaś inna dzwoniła bo nie mieli mojego wyciągu z KRK, jak sie potem okazało z ich winy, bo nie odebrali go stamtąd. A potem wysłali mi maila że mam być cierpliwa , że moje dokumenty są już skompletowane i zostały juz wysłane do konsula. I tak się teraz zastanawiam gdzie ten konsul jest w takim razie , bo czekam i czekam i nic. :oops: Badania robiłam jeszcze przed złożeniem wniosku, i potem wysłałam mężowi a on z całą application wysłał je w Kanadzie. A tamci po sprawdzeniu do W-wy. Jak masz jakieś pytania to pisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted April 24, 2007 Author Report Share Posted April 24, 2007 Jak masz jakieś pytania to pisz. Oczywiscie mam mase pytan hehe A tak na powaznie wyslalem Ci wiadomosc prywatna. Co do czasow procedowania slyszalem ze i tak ambasada w Wawie dziala rekordowo szybko :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tikirimali Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Już nie narzekam Wczoraj dostałam wizę Huuuuurrrrrrraaaaaa Lecę w piątek jeżeli wbiją mi ją w czwartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zmijka Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WYobrazam sobie ze to nie lada uczucie hehehhe Ja tez czekam bo juz doslalam i jestem po meds:-) Dokad sie wybierasz bo nie zdazylam wyszukac...:-) Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tikirimali Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Mieszkamy z mężem w Fort Mcmurray, nic wielkiego, ale jemu się podoba. Ja osobiście nigdy tam nie byłam. Mam nadzieję ze mi sie spodoba. eCHHHH Troche sie boje bo muszę zmienić 4 sa,oloty. Warszawa - Frankfurt - Londyn - Edmonton - Fort mc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zmijka Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 przesiadki nie sa wcale strazne bo czas szybko leci:-) ale czemu az 4? tak w europie jak i usa sa tanie linie ktore lataja tam gdzie normalnie nic nie lata, skad ten frankfurt skoro i tak ladujesz w lonydnie? kupowlas bilet w internecie sama czy poszlas do agencji? my do Manitoby sie kierujemy aczkolwiek wahania mam z dnia na dzien hihihi pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.