kubakj Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Mam pytanie czy jeżeli np pracodawca wplacalby mi na to konto kase.. To placilbym cos dodatkowo za przelew ??Albo jeżeli mialbym tam konto w bank of America czy placilbym jeżeli mialbym konto w BZ WBK..Pytanie kieruje do Kubakj:)) dziekuje za odpowiedzi ) Pozdrawiam Łukasz:)) Nie bardzo rozumiem tego stwierdzenia "Albo jeżeli mialbym tam konto w bank of America czy placilbym jeżeli mialbym konto w BZ WBK.." Pracodawca z USA nie bedzie sobie tylka zawracal z przelewaniem na konto polskie! Tylko amerykanskie. Moze Ci co najwyzej zaplacic czekiem, a czek sobie do BZ WBK wplacisz, ale po co? Zalozyc konto w USA to zaden problem, ani wydatek!
Mingan Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Ja bym polecil konto w BZ WBK, oferuja walutowe konto USD, prowadzenie za darmo oraz karta MasterCard do tego konta bezplatne. Mozna wplacic kase przed wyjazdem, a potem wyplacac i placic w USA bez zadnych prowizji. Do tego przyjecie przelewu zagranicznego przez BZ WBK nie jest platne, wiec mozna smialo przelac kase z USA bez oplat (chociaz jak wszedzie, ktorys z korespondentow pobrac oplate). mam i polecam mam i też polecam dodatkowo jak masz konto złotówkowe to możesz sobie z necie sprawdzać ile ma $ na koncie
klaudek Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Jestem w tej kwestii żółtodziobem, jak to jest czy mając konto walutowe np w WBK mogę pobrać pieniądze będąc w USA ? Jaka jest prowizja. BZ WBK mi ogólnie się kojarzy z tym że zakładając u nich konto nie mogłem się doczekać karty bankomatowej, chodziłem nawet po Urzędach pocztowych, ponieważ tweirdzili że mi już wysłali,... Chcieli mi drugą wyrobić za opłatą, ale się buntowałem itd. Ogólnie z WBK jazdy miałem, a jak z tym kontem walutowym ? Czy na kartę też sie długo czeka, bo rozumiem że dostanę kartę aby pobrać $$$$ np. w USA.
rauls Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Ja bym polecil konto w BZ WBK, oferuja walutowe konto USD, prowadzenie za darmo oraz karta MasterCard do tego konta bezplatne. Mozna wplacic kase przed wyjazdem, a potem wyplacac i placic w USA bez zadnych prowizji. Do tego przyjecie przelewu zagranicznego przez BZ WBK nie jest platne, wiec mozna smialo przelac kase z USA bez oplat (chociaz jak wszedzie, ktorys z korespondentow pobrac oplate). mam i polecam mam i też polecam dodatkowo jak masz konto złotówkowe to możesz sobie z necie sprawdzać ile ma $ na koncie A jezeli nie mam konta zlotowkowego w BZ WBK, to czy zakladajac konto walutowe bede mial dostep online do konta ?
kubakj Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Ja bym polecil konto w BZ WBK, oferuja walutowe konto USD, prowadzenie za darmo oraz karta MasterCard do tego konta bezplatne. Mozna wplacic kase przed wyjazdem, a potem wyplacac i placic w USA bez zadnych prowizji. Do tego przyjecie przelewu zagranicznego przez BZ WBK nie jest platne, wiec mozna smialo przelac kase z USA bez oplat (chociaz jak wszedzie, ktorys z korespondentow pobrac oplate). mam i polecam mam i też polecam dodatkowo jak masz konto złotówkowe to możesz sobie z necie sprawdzać ile ma $ na koncie A jezeli nie mam konta zlotowkowego w BZ WBK, to czy zakladajac konto walutowe bede mial dostep online do konta ? Tak.
kubakj Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Jestem w tej kwestii żółtodziobem, jak to jest czy mając konto walutowe np w WBK mogę pobrać pieniądze będąc w USA ? Jaka jest prowizja. BZ WBK mi ogólnie się kojarzy z tym że zakładając u nich konto nie mogłem się doczekać karty bankomatowej, chodziłem nawet po Urzędach pocztowych, ponieważ tweirdzili że mi już wysłali,... Chcieli mi drugą wyrobić za opłatą, ale się buntowałem itd. Ogólnie z WBK jazdy miałem, a jak z tym kontem walutowym ? Czy na kartę też sie długo czeka, bo rozumiem że dostanę kartę aby pobrać $$$$ np. w USA. Zarzyczyc bylo odbior karty w oddziale.
Mingan Napisano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2007 Ja bym polecil konto w BZ WBK, oferuja walutowe konto USD, prowadzenie za darmo oraz karta MasterCard do tego konta bezplatne. Mozna wplacic kase przed wyjazdem, a potem wyplacac i placic w USA bez zadnych prowizji. Do tego przyjecie przelewu zagranicznego przez BZ WBK nie jest platne, wiec mozna smialo przelac kase z USA bez oplat (chociaz jak wszedzie, ktorys z korespondentow pobrac oplate). mam i polecam mam i też polecam dodatkowo jak masz konto złotówkowe to możesz sobie z necie sprawdzać ile ma $ na koncie A jezeli nie mam konta zlotowkowego w BZ WBK, to czy zakladajac konto walutowe bede mial dostep online do konta ? Tak. Mi Pani w okienku powiedziała ,że konieczne jest konto złotówkowe jeśli chcesz korzystać z konta on-line ,które jest bezpłatne jak masz poniżej trzydziestki
kubakj Napisano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2007 Ja bym polecil konto w BZ WBK, oferuja walutowe konto USD, prowadzenie za darmo oraz karta MasterCard do tego konta bezplatne. Mozna wplacic kase przed wyjazdem, a potem wyplacac i placic w USA bez zadnych prowizji. Do tego przyjecie przelewu zagranicznego przez BZ WBK nie jest platne, wiec mozna smialo przelac kase z USA bez oplat (chociaz jak wszedzie, ktorys z korespondentow pobrac oplate). mam i polecam mam i też polecam dodatkowo jak masz konto złotówkowe to możesz sobie z necie sprawdzać ile ma $ na koncie A jezeli nie mam konta zlotowkowego w BZ WBK, to czy zakladajac konto walutowe bede mial dostep online do konta ? Skłamała, bo ja mialem tylko W EURO i mialem dostep online. Tak. Mi Pani w okienku powiedziała ,że konieczne jest konto złotówkowe jeśli chcesz korzystać z konta on-line ,które jest bezpłatne jak masz poniżej trzydziestki
pioter_ko Napisano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2007 Ja bym polecil konto w BZ WBK, oferuja walutowe konto USD, prowadzenie za darmo oraz karta MasterCard do tego konta bezplatne. Mozna wplacic kase przed wyjazdem, a potem wyplacac i placic w USA bez zadnych prowizji. Do tego przyjecie przelewu zagranicznego przez BZ WBK nie jest platne, wiec mozna smialo przelac kase z USA bez oplat (chociaz jak wszedzie, ktorys z korespondentow pobrac oplate). mam i polecam mam i też polecam dodatkowo jak masz konto złotówkowe to możesz sobie z necie sprawdzać ile ma $ na koncie A jezeli nie mam konta zlotowkowego w BZ WBK, to czy zakladajac konto walutowe bede mial dostep online do konta ? Tak. Mi Pani w okienku powiedziała ,że konieczne jest konto złotówkowe jeśli chcesz korzystać z konta on-line ,które jest bezpłatne jak masz poniżej trzydziestki Pani wokienku się myliła. Ja mam konto walutowe w WBK a nie mam złotówkowego i bez problemu się loguje w internecie. A co do karty walutowej w WBKu. Karta nie jest darmowa! Pierwszy rok jest tylko gratis. Za drugi trzeba zapłacić 10$ Czyli i tak się opłaca
kubakj Napisano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2007 Ja bym polecil konto w BZ WBK, oferuja walutowe konto USD, prowadzenie za darmo oraz karta MasterCard do tego konta bezplatne. Mozna wplacic kase przed wyjazdem, a potem wyplacac i placic w USA bez zadnych prowizji. Do tego przyjecie przelewu zagranicznego przez BZ WBK nie jest platne, wiec mozna smialo przelac kase z USA bez oplat (chociaz jak wszedzie, ktorys z korespondentow pobrac oplate). mam i polecam mam i też polecam dodatkowo jak masz konto złotówkowe to możesz sobie z necie sprawdzać ile ma $ na koncie A jezeli nie mam konta zlotowkowego w BZ WBK, to czy zakladajac konto walutowe bede mial dostep online do konta ? Tak. Mi Pani w okienku powiedziała ,że konieczne jest konto złotówkowe jeśli chcesz korzystać z konta on-line ,które jest bezpłatne jak masz poniżej trzydziestki Pani wokienku się myliła. Ja mam konto walutowe w WBK a nie mam złotówkowego i bez problemu się loguje w internecie. A co do karty walutowej w WBKu. Karta nie jest darmowa! Pierwszy rok jest tylko gratis. Za drugi trzeba zapłacić 10$ Czyli i tak się opłaca Potem po roku znow promocja jak z Euro kartami byla i darmowa byla znowu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.