Mingan Napisano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2007 co do tej karty walutowej to umożliwia ona płacenie w USA bezpośrednio z konta dolarowego bez prowizji?
klaudek Napisano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2007 Właśnie sobie konto takie wyrobiłem w WBK i poinformowała mnie miła pani że prowizja jest 1$ za pobranie z tego konta w USA, czyli ogólnie jeszcze do przyjęcia, za przelewy z USA do PL, nie pobierają (niby opłaty) płaci się tylko dla banku w USA. W to mi graj się ciśnie na usta, oby tylko karta w 2tyg do mnie doszła, bo ostatnio to miałem przygody.
kubakj Napisano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2007 co do tej karty walutowej to umożliwia ona płacenie w USA bezpośrednio z konta dolarowego bez prowizji? Tak i nie ma zadnej prowizji. Wyplaty z bankomatow w USA sa platne - 1$ pobiera BZ WBK + to co pobiera bankomat w USA (pobieraja prawie wszystkie).
b1ogusz Napisano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 Ja tez pare dni temu takowe konto w WBK zalozylem i mnie pani pionformowala ze prowizja jest 1,5$ za wyplate z bankomatu i to wszystko - bez dodatkowych oplat.
cpi Napisano 7 Maja 2007 Zgłoś Napisano 7 Maja 2007 tez bylem w wbk dowiedziec sie o to konto. ogolnie wszystko jest tak jak wyzej pisaliscie, tylko wyplata z bankomatu w usa kosztuje 1,5$ (niektorzy pisali ze 1$) + prawdopodobnie jakas prowizja dla banku amerykanskiego (wlasciciela bankomatu). no ale w stanach to raczej nie ma potrzeby wyplacac z bankomatu skoro prawie wszedzie mozna placic karta, a za to wbk nie pobiera prowizji. karta przychodzi po 2-3 tygodniach (nie mozna sobie zazyczyc wysylki do usa :] ) i trzeba ja aktywowac w bankomacie wbk. ja niestety wyjezdzam juz za 1,5 tygodnia, ale i tak otworze sobie to konto, a karte odbierze, aktywuje i wysle mi do usa ktos z rodziny. zawsze lepiej miec takie zabezpieczenie w postaci paru dodatkowych dolarow na koncie, niz brac nadmiar gotowki, albo zastanawiac sie kiedy przyjdzie czek z pierwsza wyplata.
ostryus Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 zebym wiedzał ze ten Bank jest taki udany to bym niedzwonił Powiedziałą mi Pani na infolini ze w USA niema SWIFT/BIC code..... no niewyrabiam :evil: Moze ktos przemowi im do rozumu? bo ja niedaje im rady Co za ***** ci Amerykanie wrrrr
Nyla Napisano 11 Maja 2007 Zgłoś Napisano 11 Maja 2007 Ja także mam konto w WBK w USD, ale umowę na kartę podpisywałam dopiero teraz, dokładnie 2 maja, dziś jest 11 i karta była w skrzynce. Także przy odrobinie szczęścia jeszcze zdąrzycie
pawelek84 Napisano 12 Maja 2007 Zgłoś Napisano 12 Maja 2007 Ja też założyłem sobie konto dolarowe w WBK. Kartę odbiorę w oddziale bo poczta tam gdzie mieszkam jest do D. -wszystko gubi i opóźnia a do oddziału pewnie wyślą to kurierem i może będzie ciut szybciej. Pzdr
rauls Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 Czy za pomoca tej karty MasterCard (wypukla) z BZWBK do konta dolarowego mozna dokonac rezerwacji hotelu, wypozyczyc samochod (jezeli tak, czy od razu sciagaja cala kase czy tylko niewielka kaucje) :?:
klaudek Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 podłączam się pod pytanie, ponieważ trudno wyrobić sobie kredytówkę jeśli się nie pracuje, mBank oferuje kredytówki owszem, ale są one płaskie i nadają się tylko do pobierania kasy z bankomatów, prowizja też dobra, biorąc raz 300 zł, potracili mi 12 zł ch**e.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.