oollaa Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 jade w tym roku do Atlantic City z BTC. i chcialam sie zapytac o ubezpieczenie zdrowotne bo niby cos tam mamy, ale zawsze lepiej sie zap jak to wyglada w rzeczywistosci. czy nadaja sie tez karty ISIC etc? i czy moze wiecie czy jest cos takiego jak EKUZ z NFZtu tyle ze na wiekszy zasieg niz europa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Np jesli masz konto w banku PEKAO SA to sie spytaj czy masz w nim ubezpieczenie na wypadek choroby itp.. Mozesz sie ubezpieczyc w ktoryms zakladzie ubezpieczen tzn PZU,Warta,Elvia,Allianze Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0d Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 karta ISIC musi być z dodatkowo płatnym ubezpieczeniem (+70) - w sumie za całość parę dni temu płaciłem 149 pln (pomijając cenę zdjęcia) co do kartki z NFZ - tutaj wątpię czy ci się przyda - biorąc pod uwagę jakie ci złodzieje mają problemy z zapłatą za świadczenia krajowe, to wolę nawet nie myśleć o tym co może być za granicą ubezpieczenie "programowe" ważne jest tylko na czas trwania pracy - zarówno przed jej rozpoczęciem jak i po zakończeniu, w braku np kart ISIC z ubezpieczeniem na US and A, brak jest ochrony ubezpieczeniowej jeśli również masz kartę kredytową (niedebetową) to warto się zapytać w banku czy oferują pakiety ubezpieczeniowe na całą podróż, bądź na wyznaczony okres (np od przylotu do rozpoczęcia pracy, i od skończenia pracy do wylotu z tego państwa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 t0d ta karta z NFZ wcale sie nie przyda w USA ,Ona jest wazna na Europei tylko tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0d Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 nie pisałem żeby brać kartę z NFZ - napisałem że na tą organizację o charakterze przestępczym nie należy zbytnio liczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
izabela-karabela Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 a po co dodatkowe ubezpieczenie skoro macie jush jedno wliczone w koszta programu?! o ile mi wiadomo to ubezpieczenie obejmuje caly wasz pobyt w usa, nie tylko okres kiedy pracujecie. ja bylam 2 razy w usa, za pierwszym razem wykupilam ISIC ale wogole mi sie ona nie przydala, za drugim razem tylko ubezpieczenie z programu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.