kamilamilka Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 Cześć Wszystkim!!! Ja jade na Camp Żydowski Camp Pembroke są tam same dziewczynki od 8 do 16 roku życia i jedzenie koszerne.... hmmmm tak zbytnio to nie wiem czego się spodziewać bo jadę pierwszy raz.....
gal Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 Bedzie to na pewno doswiadczenie twojego zycia spodziewaj sie ze bedziesz bardzo duzo pracowala
kamilamilka Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 Domyślam się.... ,ale czemu na campach zydowskich jest az tak duzo pracy??
sly6 Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 moze tutaj znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Koszerno%C5%9B%C4%87
k_aszk_a Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 Dlaczego jest duzo pracy? moge powiedziec na temat pracy w kuchni, wyglada to tak: masz kuchnie ktora jet podzielona na dwie czesci, na jednej przygotowuje sie posilki miesne, a na drugiej posilki nie miesne, to tzw czesc dairy. Kazda czesc ma swoje sztuczce, naczynia, garnki, miski itp. a przede wszystkim zlewy i zmywarki. W czesci miesnej nie wolno ci uzywac rzeczy z dairy. Zydzi maja dwa komplety wszystkich naczyn - tak wiec ma sie podwojna robote... moze teraz nie rozumiesz dokladnie o czym pisze a jak bedziesz na campie to od razu zalapiesz o co chodzi jak to zobaczysz, powodzenia. Nie martw sie nie bedzie tak zle:)
kamilamilka Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 Rozumiem.... Myśle ,że jakoś to będzie ,że damy rade
gal Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 Dasz rade napewno Bedziesz miala co opowiadac po Dobrej zabawy i nie daj sie za pracowac na smierc
k_aszk_a Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 Chyba wiekszosc campow jest zydowskich, wkoncu kto jest w stanach najbogatszy jak nie zydzi, ja w tym roku tez na taki jade...
kamilamilka Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 Mam tez nadzieje ze uda mi sie popracowac więcej niż 9 tyg. i może zarobie wiecej zeby miec na podroz potem:)) skoro to camp zydwoski ot moze wiecej dadza zarobic ....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.