KLOPS Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Cześć, Natknęłam się w necie na informację, że muszę mieć ważny paszport przez conajmneij rok od daty wystawienia wizy do Kanady - czy to prawda? Czy mam jeakieś szanse jednak na jej zdobycie mimo ? Mam tam już wklejoną wizę do usa na worka i chciałam iść teraz do ambasady kanadyjskiej po ichniejszą wizę, ale niedoinformowałam się i teraz chyba już za późno...a przecież nie zmienię teraz paszportu... Czy ktoś może mi poradzić czy w ogóle próbować i wydawać kasę, czy raczej nie ma to większego sensu ?? Dzięki i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 witaj chyba czytales strone Ambasady i faktycznie tam pisze takie cos ze przez caly pobyt Twoj w Kanadzie paszport musi byc wazny i dodatkowo 6 miesiecy ... Jesli chcesz sie czegos dowiedziec wiecej to napisz do nich: e-mail: Warsaw-im-enquiry@international.gc.ca Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLOPS Posted May 14, 2007 Author Report Share Posted May 14, 2007 Jesli 6 m-cy to się kwalifikuję; Ja gdzie wyczytałam że w momencie wklepywania wizy paszport musi mieć 1 rok ważnoci , a to mnie już nie obejmuje... Dzięki dałe/a mi nadziję...napiszę do nich. Pozdrawiam...:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
edysia Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 A czy mozna dostac wize do Kanady bedac juz w US na wizie J1 ? Czy raczej takie rzeczy lepiej juz zalatwic w Polsce, jesli sie chce wybrac do Kanady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Mozesz sie starac na terenie USA o wize do Kanady i wtedy musisz wybrac ten Konsulat ktory masz najblizej a One sa : United States (Buffalo – Detroit – Los Angeles – New York – Seattle – Washington, D.C.) http://www.cic.gc.ca/english/offices/missions.html Np w Nowym Jorku tak to wyglada: http://geo.international.gc.ca/can-am/new_...ructions-en.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
edysia Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Dzieki Sly6 za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.