Jump to content

Lot z dwoma biletami

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie dotyczące swojej rezerwacji. Moja sytuacja jest taka, że mam kupiony bilet do Nowego Jorku i przylatuję tam 30.06.2007 o 12.45. Następnie mam zarezerwowany bilet z NYC do innego miasta na 1.07.2007 o 17.15. Wiadomo, że w takiej sytuacji istnieje ryzyko, że jeśli pierwszy lot się opóźni i niezdążę na drugi to bilet przepadnie. Czy w takiej sytuacji te 22 h wystarczą? Jakie są najczęściej opóźnienia lotów?

Posted

Hej! Co do tego jakie sa najczesciej opoznienia lotow napisze z wlasnego doswadczenia, otoz najbardziej opozniony, bo o okolo 6 godzin mialam w zeszlym roku lot z Zurychu do Bostonu "Lufhansa", nastapila jakas awaria w samolocie i troche godzin to trwalo zanim zostala usunieta. Dwa wczesniejsze wyloty do USA jak i z obyly sie bez wiekszych opoznien (w 2004r. wracalam Alitalia i wylot z Chicago byl opozniony o godzinke, bo pozno zaczela sie odprawa). Ja bylabym spokojna o te 22 godziny, bo to naprawde jest duzo czasu. Jedynie chyba co mogłoby spowodowac zebys nie zdazyl, to strajk linii lotniczych albo zamach, ktory sparalizowalby komunikacje lotnicza...

Posted

Lufthansa i United sa razem w Sojuszu i jakbys sie sponzil na lot z NY to beda Ci szukac miejsca na inny samolot :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...