Angela ;* Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Mam pytanie, a mianowicie mój dziadek z USA przyleciał tutaj 11 maja na "wakacje" i wracamy razem 28 czerwca tym samym samolotem. I mam pytanie co do odprawy, jak z nią mam iśc z dziadkiem, ,mamy iśc razem do odprawy czy osobno, mam isc do jakiejs innej ? Proszę o odpowiedź bo nie wiem jak ma to wyglądać ? Może jak pójdę z dziadkiem to nie będą mnie tak szczegółowo wypytywali, i nie brali za jakiegoś "rabusia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
male_kudlate22 Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 odprawa jak kazda.kazdy musi ja przejsc i to bez znaczenia czy wlatuje do polski czy wylatuje.nie ma zadnej roznicy czy pojdziesz z dziadkiem czy osobno.i tak lecicie razem w to samo miejsce wiec mozecie stanac razem ale bagaze i tak wszystkie po kolei beda i s przeswietlane i sprawdzane albo i nie.z tego co mi sie wydaje to tylko obywatele usa wylatujacy z tamtad zdaja bagaze gdzie indziej a tak to jest wszystko normalnie u nas Link to comment Share on other sites More sharing options...
male_kudlate22 Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 a jesli ci chodzi o odprawe juz w usa to lepiej podejdz z dziadkiem jesli nie znasz dobrze jezyka i moim zdaniem to i bedzie lepiej niz sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angela ;* Posted June 2, 2007 Author Report Share Posted June 2, 2007 Hee..to nie znam dobrze ale mój dziadek te nie zna tak żeby sie dogadać na lotnisku a chodizło mi o tpo, czy jak już tam będziemy to mamy razem podejść do tego "kantorku" czy osobno tak jakbyśmy się nie znali xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Angela ;* a Twoj dziadek jaki ma status w USA,staly pobyt czy obywatelstwo? urzednik podejmuje decyzje nie po tym ze dziadek jest z Toba a po tym czy nie zostaniesz w USA i nie bedziesz pracowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angela ;* Posted June 2, 2007 Author Report Share Posted June 2, 2007 Mój dziadek nie zdawał obywatelstwa, moja babcia czyli jego żona zdawała obywatelstwo i je ma xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.