Remus Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Witam 1. Dostalem na maila bilecik elektroniczny i nie wiem gdzie sprawdzic ile można wziac bagazu. Jak dzwonilem to babka mowila mi ze 2x po 23 kg + bag podreczny. Ale na checkmytrip.com pisze: "Baggage: 1 piece(s) per traveller" Nie wiem co o tym sądzić na elektronicznym jest cos takiego BAG-PC ST-OK 2. Czy jezeli bede mial konto walutowe w BZWBK to czy bez zakladania konta w USA moge przelewac kase do Polski (normalnie ide do okienka podaje konto i daje gotowke) 3. Czy sa jakies sklepy internetowe w USA gdzie za towary mozna placićdopiero przy odbiorze ? A jezeli niema to ewentualnie czy karta z BZWBK wystarczy do zapłacenia za towar w sklepie internetowym. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angela ;* Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Wiesz co...co do pierwszego pytania to napewno możesz wziaść 2 bagaze poczytaj sobie na stronie Lotu: http://www.lot.com/Portal/PL/aspx/Content_...nformation.aspx I tam wszystko pisze a tymbardziej, że tak Ci powiedziała pani w biurze więc nie martw się, poczytaj jeszcze inne posty na ten tamt bo juz były wiele razy ile można bagazu A co do reszty pytań to... nie wiem :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remus Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 dzieki za odpowiedz tylko wlasnie chodzi o to ze nie lece LOTem tylko United Airlines i Lufthansa Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Remus jak Ci mowila Babka tak jest zobacz na tej stronie: http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/...&nodeid=1770339 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol_23 Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 dzieki za odpowiedz tylko wlasnie chodzi o to ze nie lece LOTem tylko United Airlines i LufthansaPozdrawiam Zatem wejdz na strone tych przewoznikow.A jesli tam informacje beda zbyt skape,to na pewno bedzie jakis telefon kontaktowy do biura w Polsce i zadzwon. Co do Twojego drugiego pytania,to nie jestem na 100% pewien,ale spytaj sie lepiej w swoim banku o tzw.SWIFT, bo bez tego mozesz miec problemy chcac przelac pieniadze z banku amer. do banku polskiego. A co do platnosci w internecie,to z tego co mi wiadomo karta wystawiana do rachunku walutowego (wypukla) w Banku BZ WBK uprawnia do realizowania platnosci w sieci, tak wiec spokojnie mozesz ja placic.Zebys mial jednak stuprocentowa pewnosc,udaj sie do oddzialu Banku i spytaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mala_ch Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Remus oto odpowiedzi na twoje pytania: 2. Czy jezeli bede mial konto walutowe w BZWBK to czy bez zakladania konta w USA moge przelewac kase do Polski (normalnie ide do okienka podaje konto i daje gotowke) Raczej nie ma takiej mozliwosci. W razie problemow z przelewem potrzebne jest konto, na ktore moga zwrocic kase. 3. Czy sa jakies sklepy internetowe w USA gdzie za towary mozna placićdopiero przy odbiorze ? A jezeli niema to ewentualnie czy karta z BZWBK wystarczy do zapłacenia za towar w sklepie internetowym. Za zakupy w sklepach internetowych placi sie z gory. Czasami kupujac cos od osob prywatnych mozna zaplacic przy odbiorze, ale jest to bardzo sporadyczne. Co do karty platniczej z banku z poza USA, to zalezy od sklepu. Jednak wiekszosc sklepow internetowych nie akceptuje takich kart. Najprosciej jest zalozyc checking account /nie saving/ w amerykanskim banku i nie miec problemow ani z przelewami, ani z zakupami przez internet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistol Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 ja mam podobny problem z bagażem gdyz lece najpierw z wrocław do warszawy a potem do NYC. Na etrixie pisze że 1 sztuka bagażu. Wiem że na lotach transatlantyckich można mieć dwa bagaże. I tu mam pytanie gdyż lecę najpierw z wrocławia do wawy. Czy mogę wziąść do wawy dwa bagaże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolumbus Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Czyli na dobrą sprawę to jest sens w ogóle zakładania tego konta walutowego w WBK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamka Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 NAPEWNO NIEZALEZNIE SKAD STARTUJESZ MOZESZ MIEĆ 2X23KG + BAGAŻ PODRECZNY 1 SZTUKE. CO DO KONTA TO NAPEWNO ZE SWOJEGO BANKU MUSISZ ZNAĆ NUMER SWIFT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.