monimona Posted June 17, 2007 Report Posted June 17, 2007 Witam wszystkich Mam mały dylemat i bardzo prosiłabym Was o pomoc Byłam w zeszłym roku na wakacjach w usa, wyleciałam 3 lipca a wróciłam 23 grudnia, czyli byłam tam prawie 6 miesięcy. Miałam wizę na 10 miesięcy ważną do 26 stycznia 2007. Teraz chciałabym znowu starać się o wizę i boje się że nie dostanę. Poradźcie coś
sly6 Posted June 17, 2007 Report Posted June 17, 2007 A ile wpisalas w ds za 1 razem ze bedziesz w USA?bo jesli wpisalas ze bedziesz 1-2 miesiace a bylas prawie 6 miesiecy to juz bedzie 1 minus bo wtedy zachodzi podejrzenie ze tak samo zrobisz teraz ,moze nie bylo by problemu jakbys sie starala o wize po dluzszym czasie tzn za 1 rok od powrotu ..Nastepna sprawa moze Konsul pomyslec ze tam pracowalas i od Ciebie zalezy czy go przekonasz ze tego nie robilas oraz zeby Ci uwierzyl ze wrocisz. wazne jest to co Cie trzyma w Polsce tzn praca,szkola i do kogo lecisz
monimona Posted June 17, 2007 Author Report Posted June 17, 2007 Miałam wpisane że będę 3 miesiące i bilet miałam na 30 września ale zmieniłam na grudzień Tak naprawdę to w Polsce nic mnie nie trzyma i to chyba największy problem jest
monimona Posted June 18, 2007 Author Report Posted June 18, 2007 Hmmmm dobre pytanie Pewnie z własnej głupoty bo wróciłam dla faceta Mam jeszcze małe pytanko Jeżeli będę się starać ponownie o wizę to lepiej wpisać ten sam adres co ostatnio, czyli kuzynki czy lepiej do znajomych którzy mieszkają w innym mieście?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.