gregorSS Napisano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2007 Mam pytanie do doswiadczonych przemytnikow tematyka jest taka: ile mozna browaru/wódy przewieźć do usa w bagazu glównym ( legalnie ), pytanie z gwiazdka : ile mozna nielegalnie przeszmuglowac, coby sie celnicy nie slinili wszelkie uwagi, komentarze, propozycje zwiazane z tematem mile widziane ****************** mit herlichen gruBen, gregorSS Luftwafe immer in das Luft!!!
mimo66 Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 A po diabła masz przemycać alkohol z Polski ?? 1,75 litra wódki "Polska" + 2 litry Coli kosztują np.w Sarasocie 22$, 12 piw Heineken od 15 do 18$,możesz kupić alkohole jakie tylko chcesz i z każdego zakątka Europy. Nie widzę potrzeby przemycania tego litra czy pół więcej niż można,głupota. Pozdr.
t0d Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 a qupa - nie z każdego przywieziesz mi Egri Muskotely (muscotaly) to ozłocę (w metaforycznym znaczeniu) - białe pół słodkie, najlepiej rocznik 2002 ale i starszym nie pogardzę )
bukol87 Napisano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2007 Chce przewiezc 0.7l polskiej wodeczki dla mojego znajomego w ramach prezentu Mam 20l. czy beda jakies problemy z przewozem i do ktorego bagazu to wsadzic?
Omen Napisano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2007 my kupilismy na strefie wolnoclowej ale w sumie wyszlo mniej niz 1 L na kazdego W Usa pije : Natural Ice 6ciopak 4 $ Budweisser 6ciopak 6,80$
henoch Napisano 17 Września 2008 Zgłoś Napisano 17 Września 2008 Tu jest ciekawa sprawa. Rok temu wracalem do USA i wiozlem 3 x 0,5lbutelki roznych wodek dla znajomych. Jak celnik zapytal to powiedzialem mu o wszystkim (moze mial dobry dzien) powiedzial ze to dozwolone i mnie puścił nawet bez przeszukania bagazu. Ja sie zastanawiam czy jesli sie przekroczy ilosc to mozna doplacic cło i przywiezc je mimo wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.