gregorSS Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Mam pytanie do doswiadczonych przemytnikow tematyka jest taka: ile mozna browaru/wódy przewieźć do usa w bagazu glównym ( legalnie ), pytanie z gwiazdka : ile mozna nielegalnie przeszmuglowac, coby sie celnicy nie slinili wszelkie uwagi, komentarze, propozycje zwiazane z tematem mile widziane ****************** mit herlichen gruBen, gregorSS Luftwafe immer in das Luft!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Legalnie to 1 litr alkoholu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimo66 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 A po diabła masz przemycać alkohol z Polski ?? 1,75 litra wódki "Polska" + 2 litry Coli kosztują np.w Sarasocie 22$, 12 piw Heineken od 15 do 18$,możesz kupić alkohole jakie tylko chcesz i z każdego zakątka Europy. Nie widzę potrzeby przemycania tego litra czy pół więcej niż można,głupota. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0d Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 a qupa - nie z każdego przywieziesz mi Egri Muskotely (muscotaly) to ozłocę (w metaforycznym znaczeniu) - białe pół słodkie, najlepiej rocznik 2002 ale i starszym nie pogardzę ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bukol87 Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Chce przewiezc 0.7l polskiej wodeczki dla mojego znajomego w ramach prezentu Mam 20l. czy beda jakies problemy z przewozem i do ktorego bagazu to wsadzic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocharynka Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omen Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 my kupilismy na strefie wolnoclowej ale w sumie wyszlo mniej niz 1 L na kazdego W Usa pije : Natural Ice 6ciopak 4 $ Budweisser 6ciopak 6,80$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
henoch Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Tu jest ciekawa sprawa. Rok temu wracalem do USA i wiozlem 3 x 0,5lbutelki roznych wodek dla znajomych. Jak celnik zapytal to powiedzialem mu o wszystkim (moze mial dobry dzien) powiedzial ze to dozwolone i mnie puścił nawet bez przeszukania bagazu. Ja sie zastanawiam czy jesli sie przekroczy ilosc to mozna doplacic cło i przywiezc je mimo wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.